Osijek
MLADI JUGOVCI OSLIKAVALI ŠEĆERANSKI ZID

Obnovili grafit "Jug 2 živi vječno!"
Objavljeno 16. rujna, 2018.
Skupina srednjoškolaca s Juga 2, ali i onih nešto starijih građana, zaljubljenika u tu četvrt, odlučila je osvježiti Šećeranski zid, i to dobro poznatim grafitom "Jug 2 živi vječno!" U rano su subotnje poslijepodne krenuli s crtanjem grafita, pa je na dijelu Šećeranskog zida prema Bikari ubrzo osvanuo jugovcima omiljeni grafit! Organizator, 19-godišnji Marko Božić, okupio je svoje prijatelje kada je došao na odmor u Osijek iz Njemačke, gdje je otišao raditi.
- Najprije smo ‘špahtlom‘ skidali boju, potom krečili u bijelo i onda počeli s crtanjem grafita na ovom dijelu zida, a na drugim će njegovim dijelovima bit i nadalje tzv. free writting. Ovdje uglavnom crtaju grafiteri koji su i oslikali Šećeranski zid, a mi ga želimo malo dotjerati na ovom dijelu, pri kraju. Inače obožavam Osijek i Jug 2, gdje sam rođen i gdje sam odrastao, i sretan sam jer sam okupio ekipu i da smo nešto dobro napravili i usput se zabavili – ispričao je Božić. Planira nakon nekog vremena vratiti se na Jug 2. Kaže, u Mannheimu, gdje trenutno živi, poprilično je Hrvata, a slično je i u Irskoj gdje se odselio njegov brat. Naglašava kako se život u inozemstvu i u Osijeku ne može usporediti, no može se pristojno zaraditi, zbog čega je i otišao u Njemačku.
- Radim privremeno, a u Osijeku sam upisao privatnu školu za konobara. Nadam se da ću jednom ovdje u Osijeku moći kupiti stan i auto te živjeti od prosječne plaće, i to na najljepšem mjestu, na Jugu 2 – kaže Božić. M. Mihelić
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike