Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U RETFALI

Silovit sudar vozila, taksi završio na boku
Objavljeno 17. rujna, 2018.

Dvije su osobe ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju u poslijepodnevnim satima dogodila u osječkom naselju Retfala. U izravnom sudaru Škode osječkih i Dacie Logan zagrebačkih registracija na raskrižju Kolodvorske i Plješivičke ulice, Dacia, inače taksi-vozilo tvrtke Cammeo, uništenog prednjeg kraja završilo je na boku, dok je Škoda prešla nogostup i zaustavila se na travi ispred kuće u Plješivičkoj ulici. Na oba vozila aktivirali su se zračni jastuci.


- Odmah nakon snažnog udarca i struganja metala o asfalt, znao sam da je riječ o prometnoj nesreći. Izišao sam iz kuće za nekoliko sekundi i vidio kako je taksi-vozilo završilo na boku. Nas nekoliko dotrčalo je do automobila u kojemu je bio ozlijeđeni vozač. Pozvali smo Hitnu pomoć i policiju, rekao na je jedan od stanara Kolodvorske ulice.Pričaju kako se taksi-vozilo kretalo Plješivičkom ulicom iz smjera Mlinske prema Kolodvorskoj, a Škoda je nailazila Kolodvorskom (koja ima prednost prolaska) iz smjera Strossmayerove ulice. Vozilima hitne pomoći ozlijeđeni su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek.
Točni uzroci ove teške retfalačke prometne nesreće doznat će se nakon okončanja očevida djelatnika PU osječko-baranjske.
Prema kazivanju stanara Kolodvorske i Plješivičke ulice, prometne nesreće na tom raskrižju nisu rijetkost, no ne pamte ovakve razmjere. Inače, u dijelu između Mlinske i Kolodvorske, Plješivička ulica je dvosmjerna, a od Kolodvorske do Ulice Ljudevita Posavskog je jednosmjerna, što zna zbuniti nemali broj vozača.
Milan Bugarić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike