Sport
RIJEČANI UOČI DOLASKA SLAVONACA

Mance: Rijeka i Osijek postali su sportski rivali
Objavljeno 15. rujna, 2018.
S povratkom vrućina pomalo raste i nogometna temperatura na Rujevici. Ne čudi to kada se zna da je nedjeljni gost "bijelih" momčad s Drave, na drugom mjestu s bodom prednosti ispred Riječana. Prvenstvena stanka došla im je nakon solidne izvedbe u Maksimiru, gdje su otkinuli vrijedan bod lideru, nakon čega je uslijedila injekcija samopouzdanja. Rasprodana Kantrida, usijana atmosfera i raspucana momčad, puna dinamita. Nešto što svaki navijač Rijeke priželjkuje i sutra na popunjenoj Rujevici...
– Osjeća se dolazak derbija, a stanje je normalno, radi se prema ustaljenom principu. Reprezentativci su nam se priključili, igrači su u jednom dobrom tonusu i treningu. Ako to prenesemo na teren uz pomoć pune Rujevice, uz atmosferu sličnu onoj protiv Maribora, možemo do uspjeha – kaže Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora "bijelih" i odmah se prebacuje na suparnika koji je u posljednjim utakmicama znao zagorčati život momčadi Matjaža Keka.
Ipak onu posljednju dobili su Riječani u travnju na Rujevici golom Jakova Puljića u 88. minuti.
– Osijek raste iz sezone u sezonu, ulažu golem novac u svoju momčad i infrastrukturu. Dovode i nove dobre igrače, a imaju i kontinuitet struke, što je u Hrvatskoj rijetkost. Rijeka i Osijek postali su pravi sportski rivali, naše utakmice sve su bolje, jake i agresivne, pune ritma i šansi. Bit će to jako teška utakmica. I za nas, ali i za goste – najavljuje Rijekin operativac. D.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana