Regija
PROMOCIJA ZDRAVE, DOMAĆE HRANE

Branitelji donirali školu u Zdencima
Objavljeno 15. rujna, 2018.
U sklopu svoje velike manifestacije, Pekmezijade, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa svake godine organizira i humanitarnu akciju podjele pekmeza školama i Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama "Jaglac". Tako je bilo i ove godine nakon 7. Pekmezijade, kada su čelnici udruge uručili staklenke pekmeze Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zdencima.
- Naša ekipa koja svake godine sudjeluje u natjecanju na Pekmezijadi sav pekmez koji tada skuha donira potrebitima. Tako smo ove godine tradicionalno posjetili školu u Zdencima i donirali nekoliko staklenki pekmeza za njihove potrebe. Tom akcijom želimo prije svega pomoći, ali paralelno i promovirati zdravu, domaću slavonsku prehranu – rekao je predsjednik UHBDDR-a Duga Međa Ivica Bušljeta koji je uz tajnika udruge Darka Eichlera uručio donaciju. Branitelje iz Duge Međe i njihovu donaciju primila je ravnateljica zdenačke osnovne škole Mirjana Buneta-Knežević.
- Hvala puno našim braniteljima koji ne samo u ovoj nego i u svakoj svojoj akciji pomognu i surađuju sa školom. Tim potezom djeca imaju dvojaku korist, uz pomoć i sudjelovanje na akcijama paralelno se upoznaju s braniteljskom udrugom te time dobiju i potrebnu edukaciju o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima – zaključila je Buneta-Knežević.V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike