Regija
NASTAVILI SURADNJU S KANTONOM U BIH

22 izlagača iz Slavonije na sajmu u Bihaću
Objavljeno 15. rujna, 2018.
VIROVITICA - U Bihaću je otvoren 16. međunarodni sajam Ekobis u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona, generalni pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH. Otvorenju su nazočili i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH Tugomir Majdak, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović uz zamjenika Darka Žužaka i predstavnici HGK ŽK Virovitica na čelu s direktorom Milanom Vanđurom. Tema je sajma, koji traje do 15. rujna, hrana i prehrambena industrija. Manifestacija je okupila 230 izlagača koji, na 130 unutrašnjih i vanjskih štandova, predstavljaju proizvode i usluge, a bit će održana i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji.
– Hrvatska Vlada odredila se prema promociji poljoprivrednih proizvoda, prije svega lokalnih, te u tome provodimo opsežnu reformu kako bi zadovoljili potrebe našeg tržišta, turista koji nas posjećuju, ali i kako bi bili prezentirani na europskom tržištu – rekao je Majdak.
Župan, Igor Andrović naglasio je kako je suradnja VPŽ-a i ovoga kantona posebno intenzivna posljednjih deset godina.
- Tada su HGK Županijska komora Virovitica i Privredna komora Unsko-sanskog kantona potpisali sporazum o suradnji. Kroz sve ove godine bili ste naš prijatelj i partner, posebno Međunarodnog sajma Viroexpo, a ove godine, Virovitičko-podravska županija je Regija partner Ekobisa, što nam čini osobito zadovoljstvo. U Virovitici vas očekujemo iduće godine, kada će se od 22. do 24. veljače održati 24. Međunarodni sajam Viroexpo. Virovitičko-podravska županija je vodeća hrvatska županija po povlačenju EU sredstava po glavi stanovnika. Želim vam da u iduća tri dana ostvarite novu gospodarsku suradnju, dogovorite nove poslove što će vam u budućnosti otvoriti nove poduzetničke inicijative, otvoriti nova radna mjesta – rekao je Andrović. U sklopu sajma održana je i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji o temi poljoprivredna proizvodnja i prehrambena industrija. S područja Hrvatske izlaže 31 izlagač, od čega 22 iz Virovitičko-podravske županije, a nastup je koordinirao i organizirao HGK ŽK Virovitica. Na sajmu su se predstavili ABC Consulting, Agroservis proizvodnja, Apis Cabuna, Brana Virovitica, Marinada Slatina, Medena Virovitica, Mustač-commerce Virovitica, OPG Luka Ivoš, OPG Petar Rakošević, Pčelarstvo Balint, Pitomačka pivovara, Viro tvornica šećera, Hotel Kurija Janković, Pan parket, Dam Lozan, Poison City, Spider Grupa, OPG Davora Špoljara, Asel Bakić, Virovitičko-podravska županija, Meta-plast i Viroexpo.V.Grgurić
Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike