Osijek
VINSKA SVEČANOST U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Vulin uručio ovogodišnje nagrade i priznanja najboljim vinarima
Objavljeno 15. rujna, 2018.
Na svečanom primanju u Osječko-baranjskoj županiji jučer je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin uručio diplome najbolje ocijenjenim vinima i vinarima s 10. ocjenjivanja kvalitete vina Osječko-baranjske županije u okviru 10. Dana vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije. Svečanosti dodjele nagrada nazočila je i Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije.
U sklopu tih dana ukupno su ocijenjena 62 uzorka, a rezultati su sljedeći: dva zlatna dukata, dva velika zlata, 20 zlata, 33 srebra i sedam bronci. Zlatne dukate, kao i veliko zlato, dobili su: Erdutski vinogradi za vino traminac iz 2012. godine (ocjena 93) i Vina Kalazić za vino cabernet sauvignon iz 2012. godine (ocjena 91).
Ukupni rezultat prema vinarima je: Erdutski vinogradi (jedan zlatni dukat i jedno veliko zlato, jedno zlato i četiri srebra), Vina Kalazić (jedan zlatni dukat i jedno veliko zlato, dva zlata i dva srebra), Podrumu Kolar (četiri zlata i jedno srebro i jedna bronca), Osilovac Feravino (četiri zlata, tri srebra i jedna bronca), Vinarija Antunović (dva zlata), OPG Dušica Siber (dva zlata i dva srebra), Belje (četiri zlata i dva srebra), Podrum Sabo (jedno zlato i tri srebra), Đakovačka vina (pet srebra), OPG Dobrovac (tri srebra i dvije bronce), Vinarija Sveti dvori (jedno srebro i jedna bronca), Stevo Iljevac (jedna bronca), OPG Šandor Sabo (jedno srebro), Vinarija Pinkert (jedno srebro), OPG Duje Tunjić Vina Danubio (dva srebra), OPG Marko Viljetić (jedno srebro i jedna bronca), OPG Klara Zajec (jedno srebro) i Zvonko Katavić (jedno srebro).
Čestitke najboljim vinarima na nagradama uputio je Dragan Vulin izrazivši zadovoljstvo što je i jubilarno deseto ocjenjivanje uspješno prošlo.
- Želim čestitati iskreno i u ime Županije i svoje ime onima koji su dali uzorke na ocjenjivanje s područja naše županije, odnosno s naša velika i poznata četiri vinogorja. Rezultati su vrlo, vrlo dobri, vidimo porast kvalitete vina iz godine u godinu. Ove godine imamo toliko visokih priznanja, što je izuzetno dobar rezultat u usporedbi s proteklim godinama. Naravno da mi to čini zadovoljstvo kada vidimo da kvaliteta vina raste i da postajemo sve prepoznatljiviji i sve snažniji na području cijele Hrvatske kada pričamo o vinima. Ali, također, što je ujedno neraskidivo povezano, kada govorimo o kontinentalnom turizmu, rast jednog vuče rast drugog, a u konačnici to sve skupa i radimo i konačni nam je cilj da budemo upravo po kontinentalnom turizmu najprepoznatljiviji u Hrvatskoj - kaže Dragan Vulin.
U ime nagrađenih vinara Županiji i Vulinu zahvalio je dobitnik Slavko Kalazić iz vinogorja Baranja rekavši kako su mu nagrade destilat ploda dosadašnjeg rada. Ocijenio je kako spoj gastronomskog i enoturizma oni u svojoj vinariji još nisu kapitalizirali, ali im slijedi izgradnja kušaonice. Čekaju odobrenje EU fondova, konkretno Vinske omotinice, kako bi počeli realizaciju tog projekta. D. Pejić
2

zlatna dukata, po jedan dobili su Erdutski vinogradi i Kalazić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike