Osijek
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE OSIJEK

Najveći interes za strane jezike
Objavljeno 15. rujna, 2018.
Počeli su upisi za programe osposobljavanja i usavršavanja koje nudi Pučko otvoreno učilište Osijek. Ravnatelj Miroslav Amrein poziva zainteresirane sugrađane da se prijave.
- Najveći je interes za strane jezike te nudimo predškolski, školski, srednjoškolski i program za odrasle. Prijave za predškolske programe su u tijeku, a nastava počinje 15. listopada, do kada su i prijave. Za ostale skupine program počinje 17. rujna, no sve do 28. rujna provodimo upise. Tu su i programi za cvjećare-aranžere, njegovateljice, daktilografe na osobnom računalu, pčelare (uz sufinanciranje OBŽ), menadžere EU projekata, operatere na osobnom računalu, ali i program računovodstva za mala poduzeća te, od novijih, program edukacije za kuhara i konobara. Ponovo nudimo i pripreme za državnu maturu za što primamo prijave - objašnjava Amrein. Pčelari nastavu počinju u ožujku, a upisi su do kraja veljače 2019.
Važan je i program osnovnog obrazovanja za odrasle, koji u Pučkom otvorenom učilištu ima dugogodišnju tradiciju. Program sufinanciraju Grad Osijek i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a već godinama je prepoznata ne samo korist nego i obveza sugrađana za usvajanje osnovnog obrazovanja. Za polaznike taj je program besplatan, a svjedodžba je jednako vrijedna kao i ona iz redovite osnovne škole.
- Naše učilište ima bogato iskustvo i stručne predavače. Svi su programi, osim informatike i engleskog za treću životnu dob verificirani, što znači da se nakon završenog programa upisuju u e-radnu knjižicu - kaže Amrein. J.P.
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike