Crna kronika
REAGIRANJE PU BRODSKO-POSAVSKE

Policajka učenicu nije pljusnula
Objavljeno 15. rujna, 2018.
OKUČANI - Policijska uprava brodsko-posavska reagirala je na napise u medijima da je 13-godišnjoj djevojčici Ivoni, koju zlostavljaju u školi u Okučanima, policajka "opalila šamar".
- U svezi s objavljenim tekstom... što se nastavilo komentarima preko društvenih mreža, iznesene su neistine. Navodi u naslovu i tekstu, da je policijska službenica u bolnici ošamarila djevojčicu netočni su i neistiniti te bacaju negativno svjetlo na policiju. Policijska uprava brodsko-posavska o ovom događaju nije objavljivala informaciju, što ne čini ni u drugim slučajevima prepirki, sukoba ili tučnjave djece, odnosno maloljetnika, ili kada su djeca žrtve kaznenih djela, prekršaja i slično, upravo radi njihove zaštite. Policija u takvim slučajevima postupa s izrazitim senzibilitetom, kako bi ih između ostaloga zaštitila i od medijske eskponiranosti te izloženosti dodatnoj stigmatizaciji i viktimizaciji, uz apsolutno poštovanje zakonskih odredbi.
Policijski službenici Policijske postaje Okučani i u prethodnom su razdoblju pravovremeno intervenirali na svom području u svezi s nesuglasicama djece u školi, poduzeli mjere u nadležnosti svoga rada, o čemu su obavještavali mjerodavne službe, te su uvijek u kontaktu i suradnji sa školom i Centrom za socijalnu skrb - doznajemo iz priopćenja Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske. Kako se dalje navodi, u konkretnom slučaju, nakon zaprimljene dojave, dana 7. rujna, oko 10.15 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani reagirali su na dojavu, utvrdivši da je u školi došlo do nesuglasica i prepirke između dvije učenice, što se nastavilo sutradan remećenjem javnog reda i mira u parku, a u kojem su u verbalnom i fizičkom sukobu, osim maloljetnih osoba sudjelovale i dvije punoljetne osobe. Sve su osobe potom završile u bolnici na pružanju liječničke pomoći, gdje su bili i policijski službenici i smirivali situaciju, kako ne bi došlo do daljnje eskalacije događaja i sukoba. U spomenutom nije bilo težeg ozljeđivanja osoba.
- Dakle, policijski službenici reagirali su pravovremeno na svaku dojavu, poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja važnih činjenica i okolnosti vezano uz spomenute događaje, kao i suradnjom s mjerodavnim institucijama - zaključuje glasnogovornica.S.Lacić
Iz policije tvrde kako su smirivali situaciju kako ne bi došlo do daljnje eskalacije događaja i sukoba
4

osobe, dvije učenice i dvije punoljetne osobe, sukobile su se u parku
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike