Sport
SVJETSKO KICKBOXING PRVENSTVO ZA KADETE I JUNIORE

Osječani Borna Bilandžić i Josip Samardžić u Italiji
Objavljeno 14. rujna, 2018.
Talijanski grad Jesolo pokraj Venecije od 16. do 22. rujna bit će domaćin WAKO Svjetskog kickboxing prvenstva za kadete i juniore. Za navedeno natjecanje prijavljeno je 1755 natjecatelja iz 62 države, a premda smo svi pod dojmom tragične smrti mladog borca iz Slavonskog Broda, hrvatsku kickboxing reprezentaciju činit će 64 natjecatelja od kojih 46 na tatamiju i 18 u ringu. U sastavu naše reprezentacije na tom natjecanju naći će se i dva mlada osječka borca. Član Kickboxing kluba "Sveti Duh" iz Osijeka Borna Bilandžić nastupit će kao stariji junior u K-1 disciplini do 63,5 kilograma, a Josip Samaradžić iz Kluba borilačkih sportova HUS nastupit će u disciplini low-kick u kategoriji do 75 kilograma. Oba natjecatelja nastupila su prošle godine na WAKO Europskom kickboxing prvenstvu za kadete i juniore u Skopju. Obojici su tada pripale brončane medalje.
- Otprilike je to isti sastav Hrvatske s kojim smo putovali i prošle godine u Skopje - rekao je Tomislav Bilandžić, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza, koji zajedno s trenerom Draganom Franjkovićem vodi brigu o svom sinu, darovitom Borni Bilandžiću.
- Odradili smo s Bornom 12 tjedana odličnih priprema. Većinu smo treninga odradili u klupskoj dvorani fitnes-centra XXL u Osijeku, a tijekom srpnja tjedan dana proveli smo na pripremama u Poreču u Kickboxing klubu "King" kod trenera Leonarda Komšića, jednog od najboljih ringovnih trenera u Hrvatskoj, koji je sudjelovao nekoliko puta u pripremama Mirka Cro Copa Filipovića. U kolovozu smo proveli tjedan dana na Kickboxing summer campu u Splitu koji je organizirao naš trofejni kickboxing trener, profesor Marko Žaja, a tijekom priprema imao je prigodu trenirati s najboljim hrvatskim seniorskim borcima u svojoj kategoriji, a u Osijeku je imao veliku pomoć svojih klupskih kolega. Na predstojeće Svjetsko prvenstvo putujemo puni nade i optimizma. Borna je jako napredovao u posljednjih godinu dana i vjerujemo da uz malo sreće možemo doći do medalje - pričao je Tomislav Bilandžić o svom sinu, inače odličnom učeniku Prve gimnazije.
I "husovci" su se vrlo iscrpno ovog ljeta pripremali za predstojeće natjecanje, a mladom Josipu Samardžiću, kojemu će to biti prvo svjetsko prvenstvo, u kutu će stajati njegovi treneri Ivica Haramija i Alen Borbaš.
- U konkurenciji u Josipovoj kategoriji, koliko nam je poznato, bit će desetak boraca. Naravno da će dosta toga ovisiti o ždrijebu, ali mislim kako nije pretenciozno ako bismo najavili napad na medalju. Josip je odlično pripremljen, radili smo dosta na njegovu taktičkom elementu borbe. Naravno, suparnike ćemo bolje upoznati i snimiti ih na licu mjesta - pričao je Alen Borbaš čiji bi učenik prvu borbu trebao imati u utorak (18. rujna). K.Lacković
NA364 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consun.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana