Tehno
SONY MOBILE

Pametni telefon Xperia XZ2 Premium konačno stigao na hrvatsko tržište
Objavljeno 14. rujna, 2018.
Novi Xperia XZ2 Premium iz Sony Mobilea, s jednom od najdojmljivijih kamera napravljenih u smartphoneu, stigao je u Hrvatsku.
Kamera ima najvišu ISO osjetljivost na svijetu u smartphoneu od 12.800 za videosnimanje, kao i ultravisoku osjetljivost od 51.200 za fotografije, pa možete snimati nevjerojatne fotografije čak i pri jako lošem osvjetljenju. Ova tehnologija prethodno se mogla vidjeti isključivo kod fotoaparata s izmjenjivim objektivima, a sve je to moguće zahvaljujući Sonyjevu novom sustavu dvostrukih senzora u Motion Eye Dual kameri i AUBE procesoru signala fuzijske slike. XZ2 Premium također je jedini smartphone koji može i snimati i reproducirati 4K HDR videozapise. Snimajte poput profesionalaca koristeći 4K HDR filmsko snimanje i prikažite snimke na dlanu, odnosno na 5,8-inčnom 4K HDR zaslonu, na kojem će vaši omiljeni trenutci zablistati u neodoljivim bojama i s izvrsnim kontrastom te mnoštvom kristalno jasnih detalja.
Novi model donosi vam pravu kvalitetu profesionalnog fotoaparata te vrhunski doživljaj zabave, a sve to pokreće ultimativni procesor Qualcomm Snapdragon 845.
Za dodatnu kreativnost kamerom Motion Eye Dual možete izraziti i svoju umjetničku stranu - odaberite Bokeh i vidjet ćete objekt koji snimate kako se ističe u odnosu prema defokusiranoj pozadini pa možete snimiti bezvremenske fotografije u monokromnoj varijanti s finom gradacijom između crne i bijele. Uz to, možete snimati 960fps Super slow motion videozapise u HD-u ili u Full HD-u i s pomoć vrhunskog memory-stacked senzora slike napraviti najdramatičnije videozapise trenutaka koji brzo prolaze. XZ2 Premium također nudi i jednu od najboljih prednjih kamera u smartphoneu. Ima 13 MP, 1/3,06-inčni senzor slike i zaslonsku bljeskalicu – sve to osigurava izvrsne selfieje pri bilo kakvom osvjetljenju.
Ne samo što možete pogledati svoje filmove u vrhunski realističnom prikazu, možete ih čak i osjetiti s pomoću Sonyjeva novog Dynamic Vibration Systema, koji vam omogućava da osjetite akciju u svojim rukama i oživljava vaše filmove, igre i videozapise. Zahvaljujući moćnim prednjim zvučnicima, XZ2 Premium stvara zvučni efekt poput onog u kinu kada svoje omiljene videozapise dijelite s prijateljima.
Dizajn XZ2 Premiuma krasi ekskluzivna završna obrada od stakla i metala. To mu daje prekrasan izgled i vrhunski osjećaj korištenja, no dizajniran je da bude i izdržljiv, pa ima Corning Gorilla Glass 5 staklo s obje strane, a oznaka IP65/IP68 omogućava mu da bude otporan na prskanje i polijevanje. Bit će dostupan u dvije moderne boje, kromirano crnoj (Chrome Black) i kromirano srebrnoj (Chrome Silver).M.R.
Najčitanije iz rubrike