Sport
POLUFINALE DAVIS CUPA

Gosti i bez Socka, Hrvatska je sad apsolutni favorit
Objavljeno 12. rujna, 2018.

Vezani članci

HRVATSKA LOVI SVOJE TREĆE FINALE DAVIS CUPA

Na zemlji "pali" Kanada i Kazahstan, na redu Amerika

Hrvatska teniska reprezentacija polufinale Davis Cupa protiv Amerike u Zadru čekala je kao blagi favorit, a nakon posljednjeg otkaza postala je - izraziti favorit. Prvi gostujući reket John Isner zbog obiteljskih je razloga preskočio dolazak u Hrvatsku, a potvrđeno je kako Amerikanci ne mogu računati ni na svog drugog igrača reprezentacije Jacka Socka.


Mike Bryan i Sock prošloga su tjedna osvojili naslov pobjednika US Opena u igri muških parova, no tijekom finalnog meča protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, Sock se ozlijedio i u srijedu je stigla potvrda kako neće moći predvoditi Amerikance u zadarskom sportskom centru Višnjik.
Nakon tog otkaza Hrvatskoj su šanse itekako porasle jer Sock je bio jak američki adut.
- Naravno da smo izostankom Socka još veći favoriti. Za mene je on bolji dio američke kombinacije i jasno je da će naši dečki u subotnjim parovima imati više izgleda za uspjeh. Općenito, smatram da smo, nakon njegova i Isnerova nedolaska, od 20 do 30 posto veći favoriti za ukupnu pobjedu i plasman u veliki finale - kazao je hrvatski izbornik Željko Krajan, koji može računati na najjaču hrvatsku postavu, od Marina Čilića preko Borne Ćorića, Ivana Dodiga, Franka Škugora do Mate Pavića, koji se nakon dugo vremena vratio u reprezentaciju. Doduše u posljednje vrijeme ne ide mu najbolje u parovima, ali dugo smo čekali Pavićevo odazivanje Krajanovim pozivima i napokon smo ga dočekali.
- Povratkom Mate Pavića u reprezentaciju praktički imamo pravi dream team, što nam daje dodatni vjetar u leđa u ovom dvoboju - napominje Krajan.
Hrvatska je u dobroj poziciji, no to od petka do nedjelje treba potvrditi na zadarskoj zemlji. Ako ćemo gledati tradiciju, i tu smo apsolutni favoriti. Hrvatski su tenisači četiri puta igrali protiv Amerikanaca i sva četiri puta pobijedili. Slavili smo i one bajne teniske 2005. godine kada su Ivan Ljubičić, Mario Ančić i društvo u Carsonu iznenadili američki dream team u kojem su bili Agassi, Roddick i braća Bryan. Serija hrvatske nepobjedivosti nad uvijek jakom i neugodnom Amerikom počela je 2003. u Zagrebu i naši čvrsto vjeruju kako će biti nastavljena i nakon zadarskog vikenda.
- Teško je reći u čemu je tajna tih naših uspjeha. Kad igramo protiv njih, uvijek je nešto posebno u zraku. Naši dečki su posebno inspirirani u tim mečevima, sjetimo se samo uspjeha protiv SAD-a kad su s druge strane mreže bile zvijezde poput Agassija, Roddicka, braće Bryan... Svjesni smo da će naš veliki niz protiv Amerikanaca prije ili kasnije doći do svog kraja, no nadam se samo da to neće biti ovog vikenda - dodao je Krajan.
Novi hrvatsko-američki okršaj počinje u petak u 11 sati, a ždrijeb za polufinalni meč je danas u 11.30 sati ispred zadarske crkve sv. Donata. I. Liović
Jim Courier

američki izbornik

Sock ne može igrati i moramo se snaći bez njega. Naravno da nam nije drago zbog toga, no takve se stvari događaju u Davisovu kupu. Ni prvi ni posljednji put. Umjesto Jacka momčadi se pridružio Ryan Harrison. Ovo što smo dočekali u Zadru je sjajno, uvjeti su dobri, stadion je jako lijep, doista smo zadovoljni. Nadam se da će i rezultat biti dobar za nas iako tradicija nije na našoj strani. Gubili smo u dosadašnjim susretima protiv Hrvatske, no ovaj put vjerujemo u uspjeh. Kakva god situacija bila i unatoč prethodnim porazima, moram kazati da loptice ne pamte ono što je bilo ranije, već o svemu odlučuju oni igrački koji će ih tijekom meča udarati
Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike