Sport
BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Kod Tikveša se očekuje više od tisuću trkača i gledatelja
Objavljeno 13. rujna, 2018.

Sljedeće subote, 22. rujna, u Parku prirode Kopački rit održat će se treće izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona. Organizator je ponovno AK Slavonija-Žito, koji je jučer sa suorganizatorima i partnerima na presici predstavio detalje utrke, koja će i ove godine privući velik broj ne samo aktivnih trkača nego još više rekreativaca.


To je potvrdio i tajnik osječkog atletskog kluba Marko Grgurić otkrivši kako prijave za ovogodišnje izdanje idu vrlo dobro. Do sada se prijavilo više od 330 natjecatelja, od čega 250 za polumaraton, a ostali za utrku građana, no očekuje se da će taj broj do samog početka znatno narasti.
- Očekujemo puno više od trenutnih 330 natjecatelja, iz iskustva znamo da se velik broj njih prijavi u posljednji tren, na licu mjesta, pogotovo za utrku građana. Online prijave su do subote, 15. rujna, u ponoć, a nakon toga na sam dan utrke. Nakon prva dva izdanja Baranjskog Ferivi polumaratona dobili smo vrlo dobre ocjene te očekujemo da će sljedeće subote nastupiti više od 600 natjecatelja, računajući i dječje utrke, a ukupno više od 1000 ljudi koji će doći i popratiti ovaj događaj - objasnio je Grgurić, pojasnivši da će ponovno biti organizirani besplatni autobusi iz Osijeka i natrag. Polasci će biti u 8 i 9.30 kod Mosta dr. Franje Tuđmana (ispred GPP-a), a povratak u više termina, od 14 sati.
Drugu godinu suorganizator utrke i glavni pokrovitelj je tvrtka Ferivi sport, čiji je predstavnik Igor Pavlović otkrio kako su za polumaratonce u start-paketima osigurane odlične trkačke majice, čime se malo utrka može pohvaliti.
Tehničku podršku u organizaciji utrke pruža Općina Bilje, čiji je načelnik Željko Cickaj istaknuo zadovoljstvo održavanjem takvog sportsko-rekreativnog događaja u Kopačkom ritu te nadu da će se ova suradnja i nastaviti.
- Zahvalio bih svima koji otpočetka sudjeluju i što su prepoznali atraktivnost općine Bilje i Baranje. Naš je interes pokušati ovu atraktivnu destinaciju približiti što većem broju ljudi, a kada se zna da ovakav događaj dovede 500-600 sudionika, onda je jasno da moramo biti partneri u ovom i sličnim događajima.
Slično razmišlja i predstavnica suorganizatora, PP Kopački rit, Ružica Marušić, koji s Baranjskim Ferivi polumaratonom surađuje otpočetka.
- Izuzetno smo zadovoljni što se utrka i treći put organizira u našem parku prirode, drago mi je da je u tom kratkom vremenu manifestacija istinski zaživjela. Reakcije natjecatelja bile su izuzetne, trkači su, između ostalog, hvalili i atraktivnost staze, čiji je start i cilj ispred dvorca Tikveš, a prolazi dijelovima koji su inače zatvoreni za pojedinačne posjetitelje. Staza je velikim dijelom u sjeni, idealna za ovakvo događanje.
Potporu utrci pružila je hrvatska rekorderka u skoku s motkom Elija Valentić, koja će i sama, treći put, sudjelovati u utrci građana. Novost u odnosu prema prethodna dva izdanja je i after party u Kući u prirodi Zlatna Greda, čija je predstavnica Maja Horvat pozvala sve sudionike i gledatelje da od 14 sati uživaju u bogatoj gastronomskoj ponudi te da se okušaju u prvom slavonskom adrenalinskom parku. G. Roguljić
PRVO DJEČJE UTRKE
Program 3. Baranjskog Ferivi polumaratona počet će u 8 sati, kada će se otvoriti prijave za sve one koji to još nisu učinili, preko interneta. Od 9.30 krenut će dječje utrke, od predškolaca do kategorije starijih kadeta (2003./04.), u 11 sati start je glavne utrke Baranjskog Ferivi polumaratona, a u 11.30 utrke građana na 6 km. Od 13 sati je proglašenje najboljih, a u 14 sati after party u Kući u prirodi Zlatna Greda.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike