Regija
U LOVIŠTU LU FAZAN KAPINCI

Francuz odstrijelio jelena kapitalca
Objavljeno 12. rujna, 2018.
KAPINCI - Ne samo u Kapincima nego i u cijeloj općini Sopje, pa i susjednoj Čađavici, lovci i drugi mještani još prepričavaju događaj koji je u utorak u zoru razveselio stranog lovca, ali i članove kapinačke LU Fazan.
Lovac Gerad Thery iz Francuske odstrijelio je kapitalnog jelena čije se trofejno rogovlje neslužbeno procjenjuje na 220 CIC točaka, koje donose zlato. Prema kazivanju lovaca, on je preko interneta doznao kako se u podravskim lovištima na području općine Sopje nalaze jeleni kapitalci pa se obratio agenciji koja se bavi lovnim turizmom da mu omogući kontakt s osobama s kojima bi mogao dogovoriti posjet. Uz pomoć Ivice Martinčevića iz Čađavice stupili su u vezu s predsjednikom LU Fazan Ivanom Šantakom i tako je dogovoren posjet.
U pratnji člana udruge, lovca Josipa Štefanovića, Francuz je krenuo u lov u nedjelju, ali prvi primjerci jelenske divljači koje su vidjeli nisu zadovoljili njegove kriterije pa nije bilo ulova. U noći između ponedjeljka i utorka ponovno su krenuli u lov, a jelen kapitalnih rogova kakvog je lovac priželjkivao pojavio se pred zoru u utorak, u predjelu lovišta uz Dravu koji mještani zovu London. Jedan hitac bio je dovoljan. Prema riječima Ivice Martinčevića, trofej jelena kapitalca ide lovcu koji ga je odstrijelio, a meso ide udruzi u čijem je lovištu odstrijeljen.
Francuski lovac bio je zadovoljan gostoprimstvom u Kapincima, osobito izuzetnim rogovljem koje će krasiti njegovu zbirku trofeja.P.Žarković
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike