Osijek
STANOVNICI TVRĐAVICE:

Ne možemo oka sklopiti zbog bučnih svatova!
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Vlasnik svatovskog šatora Mikinčić kaže kako će učiniti sve da mještani budu zadovoljni

Šator postavljen pokraj ZOO hotela u Tvrđavici pun je gotovo svaki petak i subotu. Atraktivan izgled i smještaj na obali Drave privlače mladence, no to oduševljenje ne dijele mnogo stanovnici Tvrđavice koji, kažu nam, ne mogu oka sklopiti sve do ranog jutra.


- Policija nas upućuje na Sanitarnu inspekciju. U policiji neslužbeno doznajemo da ni oni ništa ne mogu učiniti. Glazba bude umjerena i odjednom se tijekom noći pojača do granice izdržljivosti – svjedoče stanovnici Tvrđavice pitajući se ima li rješenja.
O buci iz šatora ne samo da je informirana nego ju svakog vikenda preživljava i Lucija Tadić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Lijeva obala, koja kaže kako je izvijestila Grad Osijek, ali i Sanitarnu inspekciju. Tadić naglašava kako je inspekcija poduzela korake glede mjerača buke te je dala rok tvrtki Templar d.o.o., u čijem je vlasništvu šator, da granicu buke svede na zakonski dopuštenu mjeru.
- Živim pokraj trafostanice i vikendom se osjećam kao da sam i sama gošća u svatovima, toliko se sve to čuje. Vjerujem da je stanovnicima koji su blizu šatora ta buka velik problem – ocijenila je Tadić.
Iako se stanovnici žale, Siniša Mikinčić, direktor ZOO hotela, u sklopu kojega je i šator, tvrdi da posjeduju sve potrebne suglasnosti. Limitiranje je jačine glazbe, kaže, obavljeno nakon prvog poziva nezadovoljnih sugrađana te tvrdi da ne postoji ni jedan policijski zapisnik o remećenju javnog reda i mira. Mjerenje je buke obavljeno kod najkritičnijih točaka, točnije kod prvog reda kuća, i to, kako tvrdi Mikinčić, sve u skladu sa zakonskim propisima. Uz to, kaže kako je sanitarni inspektor utvrdio da je sve u skladu s normama.
- Imam apsolutno razumijevanja za mještane i napravili smo sve što će pridonijeti da ljudi mogu normalno živjeti i kad su ondje svatovi. Moram naglasiti da unatrag tri mjeseca nismo imali nikakvih pritužbi. Naravno, spreman sam napraviti sve da mještani budu zadovoljni – kaže Mikinčić.
Marija Mihelić
2015.

godine postavljen je šator za održavanje svečanosti u Tvrđavici, pokraj ZOO hotela
Životinjama ne smeta buka iz šatora
Buka iz šatora koji je udaljen samo nekoliko metara od ZOO vrta, čini se, ipak ne ometa životinje. Unatoč živoj glazbi, kažu u Unikomu, nije primijećeno uznemiravanje životinja ili nešto slično.

- Primjerice, nekoliko godina unatrag u večernjem terminu, i to vikendom, baš u vrijeme kad se održavaju svadbene svečanosti, organiziramo Međunarodnu noć šišmiša. Glazba iz obližnjeg šatora nije ni najmanje ometala ni životinje u neposrednoj blizini, a to su nosati rakuni, crvenovrati valabiji, terarij i akvarij, a ni predavače – kažu u Unikomu.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike