Osijek
OSIJEK SOFTWARE CITY

Prvo predavanje u srijedu na Odjelu za matematiku
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Udruga Osijek Software City nakon ljetne pauze, već idući tjedan nastavlja s novim ciklusom predavanja i radionica.
Tako će Odjel za matematiku (Trg Ljudevita Gaja 6), ugostiti u srijedu, 19. rujna, Reinharda Wilhela, profesora emeritusa računalnih znanosti s njemačkog Sveučilišta Saarland, koji će s početkom u 18 sati održati predavanje na temu "Timing Verification of Real-Time Systems". Na spomenutom predavanju prilagođenom, ne samo studentima nego i široj publici, profesor emeritus prezentirat će pristupe verificiranju vremenskog izvršavanja zadaća teških (hard) sustava za rad u stvarnom vremenu. Kao što je poznato, takvi su sustavi, naime, podložni strogim vremenskim ograničenjima unutar kojih zadaće koje izvršavaju moraju biti završene. Primjer takvih "time-critical" sustava su sustavi u avioindustriji, automobilskoj industriji i komunikacijama.
Ovaj ugledni predavač dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada, kao što su Konrad Zuse Medal (2009. godine), Merit Cross on Ribbon (2010. godine), ACM Distinguished Service Award (2011. godine), ali je i osnivač spin-off tvrtke AbsInt, koja je komercijalizirala alat aiT u kojemu su implementirani pristupi o kojima će biti riječ na ovom predavanju.
S obzirom na ograničen broj mjesta u dvorani, organizatori mole da se svi zainteresirani prethodno prijave preko interneta, na http://bit.ly/2wOjWxb. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike