Osijek
SASTANAK U POVODU 45 GODINA PRIJATELJSTVA

Važno je ojačati gospodarsku suradnju Osijeka i Pečuha
Objavljeno 12. rujna, 2018.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i gradonačelnik Pečuha Zsolt Páva održali su jučer radni sastanak u povodu 45. godišnjice prijateljstva tih dvaju gradova. Nakon završetka sastanka obojica su istaknula kako je bio vrlo konstruktivan te naglasili kako je ključno uspostaviti bolju gospodarsku suradnju.


- Razgovarali smo o nekoliko ključnih tema koje su bitne za obje strane, ponajprije o gospodarskoj suradnji, razmjeni iskustava vezanih uz realizaciju brojnih projekata financiranih iz fondova Europske unije te turizmu. Dogovarali smo kako u Osijeku predstaviti Pečuh i njegove turističke kapacitete, i obrnuto, kako predstaviti Osijek građanima Pečuha. Jedna od ključnih stvari za realizaciju suradnje svakako je i prometna povezanost. Poznato je da više nemamo direktnu željezničku i autobusnu liniju te smo dogovorili da sa županima naših županija uputimo zajedničko pismo i potaknemo jednu i drugu Vladu da se poradi na tome - rekao je Vrkić.
Gradonačelnik Pečuha najavio je nekoliko infrastrukturnih projekata koji će zasigurno ojačati gospodarsku suradnju dvaju gradova, ali i država.
- Osim dugogodišnje suradnje u kulturi, koja je vrlo uspješna, važno je uspostaviti i gospodarsku suradnju između naših gradova. U tom smislu dobra je vijest da će sredinom iduće godine započeti gradnja dionice autoceste M6 od Mohača do granice s Hrvatskom, dok u prvoj četvrtini 2020. godine očekujemo početak radova na gradnji ceste prema Virovitici - poručio je Páva.
O gospodarskoj suradnji Osijeka i Pečuha razgovarat će se i na okruglom stolu koji će se, vrlo skoro, najavili su gradonačelnici, održati u Pečuhu. I. Alilović
Ivan Alilović
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike