Sport
GRADONAČELNIK I ŽUPAN POZDRAVILI HRVATSKU KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU

Iz Osijeka prema velikim rezultatima
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Gužva je vladala jučer u holu Gradskog vrta, jer je VIP salon bio premali da se u njemu održi prijam koji su organizirali grad Osijek i Osječko-baranjska županija za svoje drage sportske goste. Ovog tjedna to su najbolji hrvatski košarkaši, koji će za dva dana u slavonskoj metropoli odigrati vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu za SK protiv Litve. Igrači, stožer te čelnici HKS-a, predvođeni Stojkom Vrankovićem, ugodno su se družili s prvim ljudima grada i županije.
- Drago mi je da vas vidim i da ste ponovo u Osijeku. Imat ćete fantastičnu podršku, jer karata za utakmicu više nema. Kada reprezentacije iz Osijeka odlaze na natjecanja, tada postižu i velike rezultate. Primjer za to su naši nogometaši, rukometaši, tenisači i ostali. Vjerujem da će te i vi tim putem, jer imate kapacitete za visoke dosege. Gostovanje Hrvatske budi emocije te nam je svima itekako potrebno, stoga dobrodošli i pobijedili u petak - poželio je gradonačelnik Ivica Vrkić, koji se u uvodu malo i našalio sa svojom visinom u odnosu prema košarkaškoj eksepediciji.
Naravno, nju je pozdravio i zaželio sve najbolje i župan Ivan Anušić:
- Sa zadovojstvom smo se uključili u organizaciju ove utakmice, a nadam se da će te ubuduće i češće dolaziti u naš grad i županiju. Ovdje se reprezentacija uvijek rado dočekuje, voli i podržava. Bezrezervnu podršku imat će te i vi, stoga vjerujem da ćemo protiv Litve na kraju zajedno slaviti - naglasio je osječko-baranjski župan.
Nakon povratka iz SAD-a, hrvatskoj se ekspediciji u gradu na Dravi pridružio i čelni čovjek HKS-a, Stojko Vranković, koji je zadovoljan s onim što je domaćin ponudio i osigurao za završne pripreme.
- Hvala svima na tradicionalnom gostoprimstvu. Ovdje imamo idealne uvjete, odlično se i ugodno osjećamo. Imat ćemo podršku šestog igrača, navijači dolaze u velikom broju, a mi ćemo im se nastojati i primjereno odužiti - rekao je Vranković.
Na kraju službenog dijela prijama, izmijenili su se i prigodni pokloni, a gradonačelnik i župan u svojim će uredima sada imati i lopte s potpisima reprezentativaca koje su im uručili izbornik Dražen Anzulović i kapetan Bojan Bogdanović. N. Benčina
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana