Regija
VIDEONADZOR NA SPORTSKOJ DVORANI

Đakovčani kamerama protiv vandala
Objavljeno 12. rujna, 2018.
ĐAKOVO - Uređenje Gradske nastavno-sportske dvorane u punom je zamahu, a uz sređivanje unutrašnjeg prostora, svlačionica, sanitarnog prostora i ostalog, vodi se briga i o vanjskom izgledu narušenom grafitima i oštećenjima. Upravo u svrhu zaštite od neodgovornih pojedinaca kojima nije stalo do gradske imovine, kako dvorane tako i okolnih sportskih terena, te zbog mogućih provala kojih je bilo, na dvoranu se postavljaju kamere.
- Radovi na postavljanju još nisu u potpunosti gotovi. Kamere su postavljene na pročelje i dio prema školskom prolazu, odnosno prema Nazorovoj školi. Preostao je još prostor do igrališta gdje ćemo pokriti sportske terene - kaže Ivan Šimić, direktor gradskog poduzeća Cito Đakovo, koje upravlja dvoranom, te napominje kako će se kamere postaviti i unutar dvorane iznad sportskog terena pa će se utakmice moći prenositi preko društvenih mreža.
Iz iskustva znam da ćemo videonadzorom gotovo u potpunosti eliminirati devastiranje fasade, kao i uništavanje natkrivenih dijelova na koje se pojedinci znaju penjati. O videonadzoru smo obavijestili škole, sportske klubove i ostale korisnike, a postavljene su i oznake koje će, očekujemo, odvratiti potencijalne počinitelje od njihova nauma - kaže Šimić te dodaje da je dvoranu zetekao u zapuštenom i devastiranom stanju otkada je u lipnju došao na funkciju direktora Cita.
- Svlačionice su vapile za obnovom, vlaga se uvukla u zidove, nije bilo hidroizolacije, te smo krenuli u sanaciju. Dvije su završene, kao i one za razrednu nastavu, a preostale dvije bit će gotove do listopada. Vrijednost investicije je oko 50 tisuća kuna, sredstva je osigurao Grad, a sve radove izvode naši zaposlenici - ističe Šimić. Izmijenit će se i konstrukcija dvaju koševa od kojih je jedan pao.
- Sreća je da nitko nije ozlijeđen. Postavit će se novi koševi sa svim potrebnim certifikatima jer nam je sigurnost najvažnija, u što ćemo investirati 115 tisuća kuna - naglašava Šimić i dodaje kako će se mijenjati dijelovi parketa koji su na pojedinim mjestima propali, za što će se utrošiti dodatnih 67 tisuća kuna.
- Sređivat će se i sustav ventilacije, za što smo osigurali 53 tisuće kuna, a dvorana ima i klimatizaciju koja, koliko je meni poznato, nikada nije korištena. Očekujemo da će svi radovi biti dovršeni do desetog mjeseca - kaže direktor Cita.
M. Alduk
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike