Osijek
NOVO OBILJEŽJE DOMOVINSKOG RATA U BILJU

Uz križ postavili i spomenik "3. rujna"
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Budući da je dosadašnji spomenik u sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje Bilja "3. rujna" bio s određenim nedostatcima jer su se naknadno dopisivala imena, Općina Bilje financirala je novi spomenik.
- Nije vizualno bio onakav kakav smo smatrali da je primjeren, odnosno onakav kakav bi trebao biti, pa smo iz svojih sredstava dali graditi novi i malo ga dislocirati u Parku hrvatskih branitelja u kojemu se nalazi i križ koji je spomenik za sve poginule u Domovinskom ratu s područja općine Bilje. Znamo da je žrtva koju su branitelji dali da bismo sada mogli živjeti u miru i u svojoj kući velika i to je samo jedan mali simbol našeg velikog poštovanja branitelja. Oni su to zaslužili i željeli smo to napraviti za ovu godišnjicu tužnog sjećanja na 3. rujna pa je sve odrađeno da bismo na novom spomeniku odali počast na godišnjicu tragične pogibije branitelja Bilja - kaže općinski načelnik Željko Cickaj dodajući kako je i prostor oko spomenika i križa uređen.
Načelnik Cickaj kaže kako je sada cijeli prostor ljepše uređen. I križ u spomen na sve poginule koji se nalazi na istoj lokaciji dislociran je s biljskog mjesnog groblja na južnom ulazu u naselje Bilje.
- Taj je križ poklon naše bratske Općine Polače, a prebačen je tako da bismo na jednom mjestu imali sva ta obilježja koja imamo uz sjećanja na Domovinski rat u Parku hrvatskih branitelja - kaže Cickaj. D. Pejić
I KRIŽ FINANCIRALA OPĆINA BILJE
I za križ su izdvojena sredstva Općine Bilje, a nominiran je Ministarstvu branitelja za određeni dio sredstava, tako da se dio sredstva možda vrati u općinski proračun, ali, kaže Cickaj, i ako toga ne bude, nije važno jer smatra da su to poginuli i nestali u Domovinskom ratu to itekako zaslužili da ih se sjećaju i na jednom mjestu komemoriraju. "To su velike žrtve i nadam se da to neće zaboraviti te da će i nadolazeće generacije nastaviti s ovom tradicijom odavanja zaslužene počasti", poručuje biljski općinski načelnik Željko Cickaj.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike