Autoglas
MERCEDES-BENZ ROAD SHOW

Flota Mercedesovih vozila krstarila slavonskim cestama
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Nemali je broj stanovnika Osijeka i okolice na prometnicama u petak, od jutra do večernjih sati, mogao vidjeti zanimljivu karavanu Mercedes-Benzovih automobila. Tvrtka Automobili Škojo organizirala je Mercedes-Benz Road Show, u kojem su brojni vozači, pa tako i novinari Glasa Slavonije, uspjeli provozati nekoliko zanimljivih modela na 50-ak kilometara dugoj ruti. Osim kroz Osijek, vozilo se kroz Petrijevce, Ladimirevce, Bizovac, Brođance i Čepin, a završilo u Osijeku.
Vozači su mogli birati u koji će automobil ući i provozati ga. Na izbor su bile klase A, C, E, CLA i coupei. Svaki je automobil imao automatski mjenjač, koji nam je u sva tri odvožena modela izuzetno dobro legao. Road Show je inače odličan poligon za sve buduće vlasnike Mercedesa, da ciljani model dožive u vožnji, a ne samo vizualno u salonima.
Bilo je zanimljivo sjesti u novu generaciju Mercedes-Benzove A-klase. Četvrta je generacija najmanjeg Mercedesa donijela nastavak kvalitete i svojevrsne tehnološke avangardnosti te se slobodno može proglasiti jednim od najboljih kompaktnih automobila današnjice. Odlično leži na cesti, jednom riječju - savršeno. I naša je A-klasa bila opremljena umjetnom inteligencijom s mogućnošću učenja i prilagođavanja zahvaljujući potpuno novom multimedijskom sustavu MBUX – Mercedes-Benz User Experience, koji u sebi nosi i napredne funkcije navigacije, što omogućavaju komunikaciju s drugim automobilima i cestovnom infrastrukturom. MBUX se može individualizirati i prilagođavati korisniku. Integrirana umjetna inteligencija sposobna je naučiti navike vozača i povezujući se s telefonom unaprijed izabrati vozačevu omiljenu radiopostaju ili konfiguraciju zaslona.
U Brođancima smo prešli za upravljač CLA, koji odiše snagom i luksuzom. Vozač se uistinu osjeća moćno, a cesta mu, bila ona zavojita ili ne, nije nikakav problem. Na kraju sat i nešto vremena duge karavane provozali smo i E klasu, kojoj nemamo prigovora.
Svi automobili vrlo se brzo mogu dotjerati do brzina kada ureduje prometna policija. Vozač se, kada ima ovakve strojeve u rukama i nogama, lako može opustiti, no opravdanja kod policije ne bi prošla. Stoga smo na ulasku u Brođance spustili brzinu na 50 km/h, što je bio pun pogodak jer se ukazao policajac s laserskim očitačem brzine u ruci.M.Bugarić
Možda ste propustili...