Autoglas
MEĐUNARODNI SUSRET

Vozači Spačeka okupljaju se na Rivers Raidu
Objavljeno 11. rujna, 2018.
2cv Three Rivers Raid je avanturističko-turistička vožnja Citroen vozilima A serije (Spaček) na prostoru Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) u organizaciji Hrvatskog 2cv Citroen kluba koji ove godine slavi 20. rođendan. Sudionici Raid-a, kao i prije dvije godine, u grupnim vožnjama obilaze turističke predjele SMŽ-a koji još uvijek nisu dovoljno predstavljeni široj javnosti. Upravo na tim prostorima, koji su u većini slučajeva omeđeni rijekama, vozači Spačeka se izvrsno uklapaju tamo gdje je vrijeme stalo. Ipak, ovogodišnji Raid je spoj tradicije i modernog, sela i grada, ruralnog i urbanog zbog što bolje promocije Siska i Sisačko-moslavačke županije.
Broj vozila je ograničen te će na ovogodišnjem Raidu biti prisutno 40 Spačeka iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Srbije i BiH odnosno oko 90 ljudi. U petak je okupljanje sudionika od 15 sati u Starom gradu Sisak. Od 17 sati je start prve grupe, s vremenskim razmakom između grupa od 10 minuta. Cilj prvog dana je selo Lonja 45.5 km od Siska.
U subotu prva grupa polazi u 10.30 prema selu Krapje (16,2 km) na Dane europske baštine kao posebni gosti Ustanove Parka prirode Lonjsko polje. Prema Sisku se kreće u 15.30 (57,5 km) na 4. Festival craft piva i street food festivala, a potom i na Gradsko kupalište Zibel na prigodan program uz rijeku Kupu, gdje je 1999. održan prvi susret kluba. U nedjelju povorka Spačeka krstari Siskom. M.Bu.