Svijet
PRIJETNJE UOČI VUČIĆEVA POSJETA KOSOVU

Veseli prijeti uskratom dozvole, a Vulin vojskom
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Izjava predsjednika kosovskog parlamenta Kadrija Veselija kako se može dogoditi da Priština ne izda dozvolu srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je najavio dolazak u susjednu državu 8. i 9. rujna, izazavala je očekivano burnu reakciju Beograda.
- Ako odlučimo da ne dođe, Vučić neće ući na Kosovo - rekao je Veseli i upozorio kako bi Vučić, ako dođe bez dozvole, mogao proći kao Marko Đurić, direktor Ureda za Kosovo srpske vlade, kojega je prije nekoliko mjeseci kosovska policija doslovno izbacila s teritorija Kosova jer je ušao bez dozvole. Veseli je za kosovske medije, koje prenose u Srbiji, dodao kako "Vučić nema što raditi na jezeru Gazivode", strateški važnom resursu oko kojega se spore Beograd i Priština. Ministar srpske policije, Nebojša Stefanović, Vučićev odan čovjek, poručio je Veseliju da je Beograd razumio prijetnje koje je uputio Vučiću i upozorio neka "ne poduzima nikakve akcije protiv srpskog predsjednika" jer "on je taj koji želi mir".
- Vodstvu Albanaca na Kosovu očito je potreban netko u Srbiji tko bi pristao na ponižavanje Srba i naše zemlje, kao što su to imali do 2012. pa su, budući da im je sada jasno kako s Vučićem to nije moguće, spremni s njim obračunati se najbrutalnijim barbarskim metodama - kaže Stefanović, a notorni ministar obrane Aleksandar Vulin prijeti, valjda vojskom, jer "svaka ideja o pokušaju primjene sile na predsjedniku Srbije i vrhovnom zapovjedniku vojske Srbije naišla bi na jasan odgovor".M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike