TvObzor
"NA GRANICI" - HUMORNA DRAMSKA SERIJA U PRODUKCIJI NOVE TV

Uzbudljiva i zabavna priča o stanovnicima ličkog sela Lokvica koji žive od šverca
Objavljeno 7. rujna, 2018.
U središtu dramske serije "Na granici" je mlada, tek diplomirana ekonomistica Petra koja se vraća iz Zagreba u svoje rodno selo kako bi od bake Zorke naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku

Od nedjelje, 9. rujna u 20 sati gledatelji imaju priliku pogledati prvu epizodu nove dramske serije s elementima humora ‘‘Na granici‘‘. U novoj seriji Nove TV, na samome početku upoznajemo glavne protagoniste, stanovnike ličkog sela Lokvica koje se nalazi na granici Hrvatske i BiH.


U središtu dramske serije ‘‘Na granici‘‘ je mlada, tek diplomirana ekonomistica Petra koja se vraća iz Zagreba u svoje rodno selo kako bi od bake Zorke naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku. Kako od tog biznisa živi gotovo cijelo selo i kako je u posao uključeno nekoliko obitelji, Petra zapravo postaje šefica pravog malog kartela. Samim tim, Petra postaje i najpoželjnija udavača u mjestu. Sve obitelji uključene u biznis, vide priliku da ženidbom jednog od svojih sinova s Petrom zagospodare unosnim poslom pa sinovi, htjeli ne htjeli, postaju Petrini udvarači. Tako će Petra, uz sve probleme koje ima s vođenjem tog neobičnog biznisa i to u patrijarhalnoj sredini, na vratu imati i gomilu "kolega", svojih "podređenih", a ustvari prijatelja iz djetinjstva, koji je žele oženiti i koji, uz zdušnu podršku svojih očeva, ne biraju sredstva da sabotiraju konkurente. Problem postaje još veći kada Petra, od svih tih silnih potencijalnih ženika, baci oko na zabranjeno voće – novog graničnog policajca Marka koji u selo dolazi sa zadatkom da uvede Shengen i stane na kraj švercu.
Hoće li Petra zbog ljubavi dovesti u pitanje biznis od kojeg joj živi obitelj i skoro cijelo selo? Hoće li možda Marko zbog ljubavi žrtvovati svoju karijeru policajca i "prijeći na tamnu stranu"? Da li će potencijalni ženici uspjeti zatomiti svoje antagonizme kako bi iz priče maknuli zajedničkog neprijatelja – Marka, koji ne samo da će im "oteti" Petru nego i egzistencije njihovih obitelji dovesti u pitanje i tako ih natjerati da napuste selo i krenu trbuhom za kruhom?
Uz sve ove probleme i otvorena pitanja nad selo i biznis uskoro će se nadviti i puno veći problem, a o čemu je točno riječ, saznat ćemo u uzbudljivim nastavcima nove dramske serije u produkciji Nove TV.
Nikola Kučar
PRODUKCIJA SERIJE
U ovoj dramskoj seriji u ulozi glavnog lika Zorke vidjet ćemo poznatu glumicu Ninu Erak, a u središtu radnje je i mlada, tek diplomirana ekonomistica Petra koju tumači talentirana mlada glumica Nadia Cvitanović. Upoznat ćemo kroz seriju obitelj Skorupović, koju osim Zorke čine i njezina kćerka Mira (Barbara Vicković), zet Andrija Masle (Milan Štrljić) i njihove tri kćeri, uz Petru i Lidija (Martina Stjepanović) i Ivana (Lucia Glavich Mandarić). Ova obitelj ima automehaničarsku radionicu i najvažniji su u lancu šverca jer je zemlja uz granicu Zorkina. Drugu obitelj, obitelj Penava čine likovi koje će utjeloviti sjajni glumci Nemrin Omić, Elvira Aljukić, Dino Rogić i Marko Braić, a ta obitelj živi pak na bosanskoj strani, imaju dućan i skladište koje koriste i kao paravan za šverc. Obitelj Štiglić utjelovit će pak sjajni Žarko Radić i Barbara Nola, dok će njihova sina glumiti Asim Ugljen. U selo Lokvica, gdje je smještena radnja nove serije, iz Zagreba dolazi i novi granični policajac Marko, kojeg će utjeloviti Filip Juričić. Osim navedenih u novoj serijskoj uspješnici Nove TV svoje uloge dobili su i Zlatan Zuhrić i Mladen Vulić, Momčilo Otašević, Petra Kraljev, Tijana Pečenčić, Mirko Ilibašić, Petar Puškarić, Davor Svedružić, i brojni drugi vrhunski glumci.

Koncept projekta ‘‘Na granici‘‘ potpisuju autori Mirna Miličić, Vlado Bulić i Goran Rukavina, a redatelji su Josip Žuvan, Stanislav Tomić, Ivan Miladinov i Danijel Kušan. Nova serija donosi uzbudljivu i zabavnu radnju, ona ima i ljubavnu priču, ali i niz humornih elemenata koje će gledatelje zasigurno prikovati uz male ekrane.
PRVA EPIZODA
Već u prvoj epizodi upoznajemo se s glavnim ‘‘biznisom‘‘ naših junaka te ćemo imati priliku vidjeti kako na ilegalnom prijelazu na granici, rukovođeni Andrijom i Krešom, prenose veću količinu duhana iz Bosne, ali i tortu za rođendan babe Zorke. Za to vrijeme, policajac Marko, kojeg utjelovljuje glumac Filip Juričić, se ‘zabavlja s ljubavnicom mafijaša u jednoj zagrebačkoj vili, u koju planira upasti policija. Nakon što ga uhvate na djelu, a za kaznu što je umalo upropastio akciju, Marko je premješten u dubinsku kontrolu, u Lokvicu. Spletom okolnosti, Petri, unuci babe Zorke, na povratku u Lokvicu pobjegne autobus. Ona tada upoznaje Marka kojeg moli za pomoć te oni zajedno kreću prema Lokvici. Kako će reagirati Petrina obitelj kada im u kuću dovede policajca, hoće li Petra sada kada je Zorki donijela diplomu napokon preuzeti posao ili će Zorka pred nju staviti još jedan uvjet te kakvu će pomutnju u cijeloj priči napraviti torta pronađena u šumi.
Najčitanije iz rubrike