TvObzor
HRT

Talijanska serija "Bijes - Vjetar nade"
Objavljeno 7. rujna, 2018.

Krajem 50-ih godina Sicilija je vrlo siromašna i zaostala. Vito, prvorođeni sin obitelji Licata, odluči sa svojom obitelji emigrirati u gradić u Liguriji u potrazi za srećom i dostojanstvenijim životom koji želi pružiti majci Crocifissi, bratu Saruzzu i sestri Rosi.


Serija "Bijes - Vjetar nade" priča je o tim ljudima, no isto tako i o uskoj cesti zvanoj budello (utroba) u najsiromašnijoj četvrti na periferiji grada, kamo će obitelj Licata otići živjeti zajedno sa stotinama emigranata koji je nastanjuju. "Utroba" je pravi geto koji buržuji ne podnose: toleriraju južnjake samo kao jeftinu radnu snagu.
Vito i njegova obitelj iznenada će se suočiti s nesmiljenim i neprijateljskim društvom koje ih ne želi prihvatiti i koje ih diskriminira.
U tom svijetu toplih i beznadnih ljudi ključaju strasti, ljubomora i neumoljive osvete. Životni put Licatovih ispreplest će se s onima lijepe i žestoke Sofije, jake i neukrotive Concette, nesmiljenog komendatora Schiva, strastvene i nepokolebljive Irme.
Serija je to o zajedničkoj potrazi za srećom i iskupljenju društva koji se boji svega što je različito.
Prva epizoda serijala "Bijes - Vjetar nade", autora Teodosija Losita i redatelja Alessija Inturrija, bit će prikazana u noći između ponedjeljka i utorka (10./11.rujna) s početkom u 1.30 na drugom programu Hrvatske televizije.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike