TvObzor
ZAVRŠEN JUBILARNI PETI SEA DANCE

Pedeset tisuća posjetitelja na skrivenom biseru Jadrana
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Slavljeničko izdanje festivala ostat će zapamćeno po sjajnim koncertima i visokoenergetskim zabavama koje su atmosferu na tirkiznoj obali dovele do točke usijanja

Uz kolosalan scenski nastup apsolutnog lidera svjetske elektronske scene Paula Kalkbrennera, u nedjelju ujutro spuštena je zavjesa na peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala. Tijekom tri noći i dana kroz festivalska vrata na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi prošlo je više od 47 tisuća posjetitelja iz gotovo 30 zemalja svijeta. Slavljeničko izdanje festivala ostat će zapamćeno po sjajnim koncertima i visokoenergetskim zabavama koje su atmosferu na tirkiznoj obali dovele do točke usijanja.


Čast da nastupi prvog dana i otvori festival imao je jedan od najvećih svjetskih glazbenih producenata, legendarni Nile Rodgers sa svojim bendom The Chic, koji su jedan za drugim redali repertoar nekih od najvećih hitova u povijesti popularne glazbe, koji je Nile producirao za svoj bend, ali i za neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su David Bowie, Madonna, Daft Punk i brojni drugi. Nakon tog povijesnog koncerta, nastupio je i belgijski hitmaker Lost Frequencies koji je za Sea Dance rekao da je njegov "omiljeni i najbolji festival na svijetu." Publiku su sutradan do vrhunca doveli i Dimitri Vegas & Like Mike, koji su priredili najluđu zabavu Sea Dancea do sada, a zatim se nastavili provoditi na festivalu do samog zatvaranja. Grčko-belgijski duo potpuno je prenio na Sea Dance atmosferu Tomorrowlanda. Priliku da zatvori drugu večer imala je techno kraljica Nina Kraviz koja nije ostala ravnodušna pred jedinstvenom lokacijom morskog izdanja No Sleep pozornice, nazvavši je nevjerojatno lijepom i fantastičnom. Finalnu noć obilježio je berlinski mag Paul Kalbrenner koji je pred prepunom glavnom pozornicom pokazao zašto je jedan od najboljih svjetskih producenata današnjice i kako su njegovi stadionski nastupi uživo podigli cijelu elektronsku scenu na jednu novu razinu. Jednako energično bilo je i na nastupu rock-zvijezde nove generacije Alice Merton, čiji je veliki hit "No Roots" osvojio cijeli planet, a prije čijeg izvođenja je zamolila publiku da ostavi telefone i pjeva s njom.
Zborno pjevanje prisutnih dirnulo je i legende regionalne rock-scene, bend Bajagu i Instruktore, koji su redali antologijske pjesme, ali i materijal s novog albuma. Groznica subotnje večeri na Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budve započela je uz set DJ-a Lada Raičkovića i nastavljena uz uvijek autentičnog i originalnog Ramba Amadeusa, koji je pred fanovima izveo najveće hitove, poput "Balkan boj" i "Urbano, samo urbano".
Čast da zatvori glavnu pozornicu ove godine imao je Marko Nastić, a tradicionalno, cijeli Sea Dance festival zatvoren je na famoznoj No Sleep pozornici, gdje je ovogodišnje finale iznio furiozni techno heroj Dax J, poznat po završnim nastupima na najvećim glazbenim događajima. Svjetski poznata No Sleep pozornica, koja je s Exita došla na Jadran i ovog ljeta, u subotu je nastavila u maniri prethodne dvije večeri kad je bila prepuna od početka noći do ranih jutarnjih sati.
Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike