Tehno
TEST: EPSON ECOTANK ITS L3060

Multifunkcionalan pisač za bezbrižni ispis za školu
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Boja se nalazi u posebnom spremniku koji je sada ugrađen u sam pisač

U našem drugom nastavku objava u povodu povratka u školske klupe, pišemo o sljedećom neizostavnom uređaju svakog školarca - pisaču.


Za tu prigodu isprobali smo multifunkcijski pisač iz Epsona opremljen EcoTank ITS sustavom koji donosi drastično smanjenje cijene ispisa. Epson, kao svojevrsni lider u proizvodnji pisača, okrenuo je ploču i u cijelosti preokrenuo svijet pisača i multifunkcijskih uređaja svojim Ink Tank modelima i tehnologijom koja donosi drastično povoljan ispis. Nastavak te priče su novi EcoTank ITS pisači koji u biti donose istu tehnologiju.

EcoTank ITS

Iza naziva EcoTank ITS krije se zapravo sustav kontinuiranog dotoka boje za ispis. Boja se nalazi u posebnom spremniku koji je sada ugrađen u sam pisač, za razliku od nekada prikvačenih spremnika. EcoTank ITS pisači se od klasičnih razlikuju i po tome što nemaju tintne uloške, odnosno patrone, koji su ujedno i veliki trn svakog kupca. Razlog zašto su patrone toliko omražene zasigurno je njihova cijena i količina ispisa koju mogu osigurati, a koja se s godinama sve više smanjuje dok cijena raste. Za roditelja jednog školarca EcoTank ITS pisači iz Epsona su poput melema. Naime, uz pisač dolazi dovoljno boje za prosječan dvogodišnji ispis! Nadolijevanje tinte iznimno je jednostavno, bočice se otvore i kompletan sadržaj ulije u odgovarajući spremnik. Bez bojazni od curenja ili prljanja. Spremnici se zatvaraju čepovima koji jako dobro drže i nema opasnosti od njihova nehotična otvaranja.

Praktičnost

Epson EcoTank ITS L3060 u svakom je pogledu praktičan pisač. Sam uređaj, koji donosi i skener u sebi te kao takav radi i kao kopirka, izuzetno je kompaktan i štedi radni prostor. Praktičnost se nastavlja i zahvaljujući EcoTank ITS sustavu jer jednom nadolivena boja bit će dostatna za iznimno veliku količinu ispisa, pa nema gnjavaže oko patrona i vođenja brige o količini tinte. Već spomenuta količina ispisa zadovoljit će u velikoj mjeri školarce, ali i one koji ispisuju podosta dokumenata. Praktičnost modela L3060 očituje se i u softverskom dijelu priče jer je instalacija uređaja, koji je moguće povezati s pomoću bežične mreže ili USB kabela, iznimno jednostavna i jednom instaliran pisač je posve nenametljiv te doslovno i zaboravimo da imamo instaliran pisač. Epson EcoTank ITS L3060 cijenit će i korisnici koji često ispisuju dokumente sa svojih pametnih telefona i tableta. Uređaj je s pomoću aplikacije iPrint moguće povezati s mobilnim telefonima i tabletima zasnovanim na vodećim mobilnim operacijskim sustavima poput Androida i iOS-a. Sama aplikacija prati cijelu priču jednostavnosti i praktičnosti, pa je i ona sama izuzetno intuitivna.

Idealno za školu

Kada bismo najkraće opisali ispis dokumenata s pomoću Epson EcoTank ITS L3060 multifunkcijskog uređaja, to bi bilo - brzo, jeftino i kvalitetno. Naime, unatoč bežičnom povezivanju, ispis s mobilnog uređaja ili računala odvija se gotovo odmah po kliku na ispis. Kada pogledamo računicu na cijenu ispisa, to je ono zbog čega svi s nevjericom gledaju. Naime, cijene ispisa dokumenta na Epson EcoTank ITS L3060 iznosi samo par lipa! Nećemo cjepidlačiti o koliko je lipa riječ, no cijena, zajedno s papirom, doslovce je samo par lipa i to je ono zbog čega se ovaj uređaj uvjerljivo najviše isplati kupiti. Jednom potrošena boja nadolijeva se kupnjom nove, tako da zaboravimo na skupe patrone i oprez pri ispisu. Uz Epson EcoTank ITS L3060 ispisujte dokle vas volja, a to je ono što jedan školarac upravo treba. Kao i njegov roditelj koji će imati brigu manje. Cijena pisača iznosi oko 1200 kuna.
Marin Režić
Cijena ispisa dokumenta na Epson EcoTank ITS L3060 iznosi samo par lipa
Sam uređaj, koji ima u sebi i skener te kao takav radi i kao kopirka, izuzetno je kompaktan i štedi radni prostor
Najčitanije iz rubrike