Svijet
PROSLAVA DANA REPUBLIKE SRPSKE

Vulin opet vidi Oluje i Srbe zajedno
Objavljeno 5. rujna, 2018.
U povodu proslave Dana Republike Srpske, srpski ministar obrane i glavni huškač Vučićeva režima, Aleksandar Vulin, opet bi ujedinjavao Srbe "ma gdje živjeli‘‘, jer "samo ako su jedno, mogu se nadati da će jednom i zauvijek rješiti svoje nacionalno pitanje i da će zaista opstati u ovom surovom svijetu kada su u pitanju narodi koji nisu previše brojni, ali narodi koji imaju veliku povijest".
- Republika Srpska je bila, jest i bit će jedan od vanjskopolitičkih prioriteta Republike Srbije i bit će uvijek prostor na kojemu će Srbija pokazivati koliko je spremna pomoći, koliko je važno kako žive Srbi bez obzira na to gdje oni živjeli. Republika Srpska uvijek može računati na potporu i pomoć Srbije - rekao je Vulin, dodajući da što je Srbija snažnija, stabilnija i sigurnija, to je snažnija, stabilnija i sigurnija Republika Srpska "jer to jedno bez drugoga ne ide". Vulin nije mogao, a ne spomenuti Oluju, Jasenovac i druge srpske mantre.
- Kao što nećemo dopustiti nove Oluje, kao što nećemo dopustiti nikakve nove pogrome i nove Jasenovce, tako ćemo učiniti sve da Republika Srpska i Srbija i čitava naša regija žive u miru i stabinosti. Srbija poštuje Bosnu u danim granicama i očekuje i traži da se u BiH živi i odlučuje u skladu s voljom dva entiteta i tri naroda - rekao je Vulin i pohvalio dobru suradnju ministarstava obrane Srbije i RS jer "nikada više novca Ministarstvo obrane Srbije nije ulagalo u obrambenu industriju RS i nastavit ćemo to i dalje‘‘. M.F.
Možda ste propustili...

JEZIČAC NA VAGI I U SLJEDEĆEM SAZIVU EUROPSKOG PARLAMENTA

Liberali ne žele s ECR-om

Najčitanije iz rubrike