Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

U srijedu kreće najveća pivska fešta na lijevoj obali Drave
Objavljeno 1. rujna, 2018.
U velikom pivarskom šatoru i beer gardenu od srijede, 5. do nedjelje, 9. rujna
U velikom pivarskom šatoru i beer gardenu postavljenima uz katakombe na lijevoj obali Drave, od srijede, 5. do nedjelje, 9. rujna, u organizaciji Pivovare Osijek d.o.o., održat će se tradicionalni Dani prvog hrvatskog piva. Ove godine na rasporedu je jubilarno deseto izdanje ove zabavne manifestacije čiji je cilj privlačiti domaće, a i strane turiste iz regije i šire, i koja je u međuvremenu stekla reputaciju ''najvećih svatova u Slavoniji''. Dani prvog hrvatskog piva svake godine bilježe porast broja ljubitelja dobrog društva, glazbe, zabave, plesa i naravno - piva, koje se u Osijeku, na moderan obrtnički te kasnije tvornički način, proizvodi još od davne 1664., a posljednjih deset godina, tijekom rujna, naš grad postaje centrom najboljeg pivskog provoda uz zabavnu glazbu za veselo i šaroliko društvo. I ove godine, u ponudi će se naći svijetlo pivo, crno pivo i nefiltrirano pivo, lola kola kao i vrlo popularni Crni radler, a svi posjetitelji, uz raznovrstan glazbeni program, moći će uživati i u jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom i roštilja.
- Posebno smo ponosni na organizaciju jubilarnog izdanja Dana prvog hrvatskog piva, na ponos, ne samo Osijeka i Slavonije nego i cijele Hrvatske. Ovogodišnje izdanje posebno je po mnogočemu - počevši od trajanja samog festivala od pet dana, gdje će se moći uživati uz vrhunske izvođače u rasponu od pop-rocka do narodne glazbe i, naravno, uz našu domaću tamburašku glazbu. Za naše smo posjetitelje pripremili posebna iznenađenja i nagradne igre na našim društvenim mrežama, pa ovim putem sve zainteresirane pozivam da nas prate na društvenim mrežama i da nas svakako posjete na lijevoj obali Drave - poručila je Biljana Gaća iz marketinga Pivovare Osijek.
Za glazbeni dio programa, koji svaki dan počinje u 20 i traje do 2 sata poslije ponoći, zaduženi su glavni izvođači: Željko Bebek (srijeda, 5. rujna), Partibrejkers (četvrtak, 6. rujna), Indira ''Forza'' (petak, 7. rujna), Haris Džinović (subota, 8. rujna) i Slavonske lole (nedljelja, 9. rujna); čijim će nastupima prethoditi uvijek vesele tamburaške predgrupe. Cijena ulaznice za pivsku feštu bit će 30 kuna, a cijena omiljenog napitka iznosi 10 kuna. Svi ste pozvani! D. Miklić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike