Tehno
SPOJ NAJMOĆNIJIH PERFORMANSI PAMETNIH TELEFONA

Xiaomi premijerno predstavio revolucionarni Pocophone F1 mobitel
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.

Xiaomi je na spektakularnim događanjima koja su se simultano održavala u europskim i svjetskim prijestolnicama - Parizu, Jakarti i Hong Kongu predstavio prvi pametni telefon iz serije Pocophone, Pocophone F1. Time je Redmi i Mi serija pametnih telefona bogatija za još jednu seriju Xiaomi pametnih telefona, a koju odlikuje spoj najmoćnijih performansi pametnih telefona današnjice i pristupačne cijene


Želimo li Pocophone F1 predstaviti u samo jednoj rečenici, možemo slobodno reći da je on one of a kind pametni telefon namijenjen upravo onim korisnicima koji zahtijevaju dosljednu i vrhunsku učinkovitost od svog mobilnog uređaja, a što će im ovaj moćni pametni telefon s pravom i omogućiti. Pokreće ga trenutačno najjači Qualcommov 845 procesor brzine do 2,8 GHz, dok je grafički dio povjeren Qualcommovu grafičkom čipu Adreno 630. Ovaj predstavnik serije Pocophone s ponosom se može pohvaliti baterijom kapaciteta 4000 mAh uz mogućnost brzog punjenja (Qualcomm Quick Charge 3.0) te Liquid Cool tehnologijom koja ga štiti od pregrijavanja, a 6,18-inčni LCD zaslon rezolucije 2246 x 1080 p obložen je Corning Gorilla staklom za jaču izdržljivost pri padovima. Baš poput većine Xiaomi pametnih telefona iz Redmi i Mi serije, Pocophone F1 je, također, opremljen trima kamerama – dvjema stražnjim i jednom prednjom. Prednju 20 MP infracrvenu kameru odlikuje mogućnost otključavanja licem, čak i u loše osvijetljenim te mračnim uvjetima, a 1,8 μm super pixeli zaslužni su za sjajne selfi fotografije uz prepoznavanje 10 različitih scena. Stražnja Dual Pixel 12 MP + 5 MP AI kamera, obogaćena 1.4 μm velikim pikselima za svjetlije i daleko kvalitetnije fotografije, prepoznaje čak 206 scena u više od 25 kategorija, prilagođava se vremenskim uvjetima, godišnjim dobima i dijelu dana, dok AI semantička segmentacija može razdvojiti subjekt snimanja od pozadine, postižući izvanredan bokeh efekt. Ne manje važno, Pocophone F1 će prilikom fotografiranja upozoriti korisnika ako leću kamere treba očistiti, a sve kako bi se postigle sjajne fotografije u kojima će korisnici moći uživati. Taj pionir serije Pocophone dolazi u četiri različite boje – Graphite Black, Steel Blue Rosso Red i Armored Edition, a bit će dostupan u varijantama od 6 GB ili 8 GB RAM-a te 64 GB, 128 GB i 256 GB interne memorije.
"Ponosni smo što će revolucionarni i dugo očekivani Pocophone F1 biti dostupan i na hrvatskom tržištu u sklopu Tele 2 prodavaonica i web-shopu. Uvođenjem Pocophone serije pametnih telefona obogatit ćemo postojeće Redmi i Mi serije te, osim navedenog, svim ljubiteljima Xiaomi pametnih telefona, a i šire, pružiti mogućnost proširenog izbora pametnih telefona koji zaista predstavljaju savršen spoj visoke kvalitete i prihvatljive cijene", istaknuo je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, ovlaštenog distributera za zemlje regije. M.R.
Najčitanije iz rubrike