Sport
KAKO "DIŠU" U GRADSKOM VRTU?

Spremni smo na spajanje sa "zečicama"
Objavljeno 25. kolovoza, 2018.
U osječkom (muškom) nogometnom prvoligašu priča o mogućoj fuziji sa ženskim nogometnim klubom nije nikakva velika novost. Bar nam se tako čini kada smo tu mogućnost spomenuli aktualnim čelnicima "bijelo-plavih". Uostalom, određeni oblici suradnje već postoje. Ona je najvidljivija gotovo svakoga ljeta, jer Ženski nogometni klub Osijek svoje europske utakmice u kvalifikacijskoj skupini Lige prvakinja igra u Gradskom vrtu (nogometašice Osijeka svoje prvenstvene utakmice igraju na igralištu Mačkamama nap.a). Nedavno je ta suradnja na još jedan način konkretizirana. Naime, jedan od trenera iz Škole nogometa "bijelo-plavih" Tihomir Rudež postao je šef struke višestrukih državnih prvakinja. A ako je suditi prema signalima koji dolaze iz redova NK Osijek oni su posve spremni da u potpunosti prime nogometašice Osijeka u svoje okrilje. U skladu također s razmišljanjima koje dolaze iz krovne europske nogometne federacije i kako oni vide budućnost ženskog nogometa.
- Prema nekim naznakama koje dolaze iz UEFA-e moglo bi se dogoditi vrlo brzo, možda već sljedeće natjecateljske sezone, da svaki prvoligaš mora imati i svoju žensku sekciju. UEFA na taj način želi potaknuti razvoj ženskog nogometa. Mi u gradu imamo sreću i zadovoljstvo što u Osijeku imamo najbolju žensku nogometnu ekipu u Hrvatskoj. Nogometni klub Osijek spreman je pomoći da budu još bolje i postanu konkurentije na europskoj sceni. U ovom trenutku cijela priča i ide u tom smjeru, odnosno prema tome da nogometašice Osijeka postanu dio naše obitelji u sklopu Nogometnog kluba Osijek - rekao je Igor Galić, direktor Nogometnog kluba Osijek.
Slušajući ljude iz Nogometnog kluba Osijek, ali i slično razmišljanje iz Ženskog nogometnog kluba Osijek, možemo zaključiti kako nije pitanje hoće li se to dogoditi, nego kada će se dogoditi spajanje dva osječka nogometna prvoligaša?
- Mislim da je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. Posebice kada mi budemo završili naš kamp i stadion na Pampasu. Tada će se u Gradu stvoriti vrhunski uvjeti za nogomet, mnogo bolji nego što ih imamo sada. Zato vjerujem da će završetkom Kampa i stadiona na Pampasu to na kraju postati jedna priča koja će završiti na istom mjestu - zaključio je direktor osječkog muškog nogometnog prvoligaša. D.Keler
Dalibor Keler
Igor Galić

direktor NK Osijek

Vjerujem da će završetkom gradnje kampa i stadiona na Pampasu to na kraju postati jedna priča koja će završiti na istome mjestu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike