Novosti
PROSVJED NOVINARKE

Kantom izmeta na Vladu
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Novinarka Iva Anzulović u utorak je bacila kantu punu izmeta pred ulaz u Banske dvore na Markovu trgu. Pritom je nosila majicu sa slikom pokojnog vukovarskog novinara Siniše Glavaševića i natpisom "Optužujem vas, gospodo". Odmah joj je pristupio policajac koji je od nje zatražio i dobio osobnu iskaznicu te je odveo u Vladinu zgradu, da bi potom bila odvedena u policijsku postaju.
Novinarka Anzulović sličan je "performans" već izvela 8. kolovoza, kada je kantu psećeg izmeta izlila pred ulazom zgrade DORH-a u Gajevoj ulici, zbog čega je zaradila prekršajnu prijavu. Na taj način, kako je najavila na svom facebooku, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u arbitražnom sporu pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova u Washingtonu, koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Gjure Gavrilovića.
"Zalit ću izmetom pojedinačno svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao ni institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom", napisala je Anzulović na Facebooku.H
- Zalit ću izmetom svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac - objavila je Anzulović
Možda ste propustili...