Regija
AUREA FEST POŽEGA

Napunjeno 1300 butelja vina - kutjevačke graševine i crnog pinota
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
KUTJEVO - U prekrasnom ambijentu približno osam stoljeća starog podruma Kutjeva d.d. završeno je punjenje i etiketiranje butelja ovogodišnjeg službenog vina Aurea festa. Josip Vitez, direktor vinarstva i vinogradarstva u Kutjevu d.d., glavnom sponzoru Aurea festa, istaknuo je tom prigodom da su za sudionike festivala i brojne goste osigurali 1000 butelja vrhunske graševine berbe 2017. i 300 butelja crnog pinota.
Direktor Aurea festa Ivan Bunjevac zahvalio je Kutjevu d.d. što niz godina prati taj požeški festival te je najavio da će tijekom četiri dana, koliko festival traje, u Požegi biti niz vrlo kvalitetnih programa i popratnih sadržaja, sve ono što najznačajnija kulturna manifestacija Požeško-slavonske županije ima i što želi pokazati svojim gostima.
Generalni pokrovitelj i suorganizator Aurea festa je Grad Požega, a evo kako je festival najavio požeški gradonačelnik Darko Puljašić:
– Slavonija prpošna, gizdava i bogata čeka jesen i sve ono što su Slavonka i Slavonac radili cijelu godinu. Zato vas pozivamo da uživate u svim blagodatima ove zemlje - rekao je gradonačelnik Puljašić, dodavši da smatra kako će u četiri dana Aurea festa biti za svakog ponešto u glazbenom programu, ne zaboravljajući tradiciju – narodne nošnje i tamburašku glazbu.
Tvrtka Kutjevo d.d. aktivno se želi uključiti u promicanje Zlatne doline te poručiti da taj kraj može ponuditi nešto što malo koji kraj u Hrvatskoj ima. Potvrdio je to i poznati hrvatski gastronomad Rene Bakalović.
– Treba vratiti ugled graševini, po količinama najznačajnijoj hrvatskoj bijeloj sorti, jer su se najveći autoriteti svijeta složili da nigdje nema toliko raznolike graševine kao u Republici Hrvatskoj. Još uvijek se podcjenjuje graševina, pa ju je istarska malvazija preskočila u marketinškom smislu. Kutjevo d.d. je najveći hrvatski vinski izvoznik, a sada treba pokazati i važnost graševine - rekao je Rene Bakalović.
Nakon punjenja butelja festivalskog vina najavljen je i bogati program Aurea festa, koji su predstavili Silvija Podoljak, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga Aurea festa, te Damjan Pirović, umjetnički direktor Aurea festa.AGM Kruna
"Treba vratiti ugled graševini, po količinama najznačajnijoj hrvatskoj bijeloj sorti", istaknuo je Bakalović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana