Osijek
GUŽVE ZA UREĐIVANJE STOPALA I NOKTIJU

I pedikeri imaju duge liste čekanja
Objavljeno 22. kolovoza, 2018.
Prvi slobodan termin koji možete dobiti u salonu za pedikuru i manikuru "Valerija" je 15. rujna, dakle gotovo za mjesec dana. Za tako dugi red zasigurno je zaslužna kvaliteta usluge, po kojoj je ovaj salon poznat, ali treba reći i kako situacija u drugim salonima nije puno bolja. Kozmetičari nas uvjeravaju kako je razlog tome ljeto i sezona otvorene obuće i plaža koje u prvi plan stavljaju upravo stopala. Dio klijentica komentirao je ovih dana na Facebooku kako su liste čekanja za uređenje stopala i noktiju u nekima od poznatijih osječkih salona duže nego za pregled kod mnogih liječnika. Isto nam je potvrdila i sama vlasnica spomenutog salona za pedikuru Valerija Ovčina-Laban, koja od gužve u salonu nije stigla ni komentirati situaciju.
Inače, taj salon radi od 2001. godine i kod medicinskih problema sa stopalima, primjerice uraslih noktiju, preporučit će ga čak i medicinsko osoblje. No, manje-više sve upitane pedikerke kažu i kako je kvalitetnih pedikera danas malo u gradu, a kako je tijekom ljeta gužva u ovoj vrsti salona redovita. Vlasnica pedikerskog salona "Ana" u Strossmayerovoj ulici Anamarija Lulić Mazur kaže kako se ovim poslom bavi već 15 godina, a posljednih devet radi samostalno, i to u dvije smjene, u svom salonu u kojemu je prvi slobodan termin za pedikuru kraj kolovoza. Inače, u tom se salonu bave isključivo medicinskom pedikurom pa, primjerice, ne lakiraju nokte, a samo pedikiranje traje i po sat vremena, ali klijenata ne nedostaje.
Inače, cijene pedikure kreću se od 70 do 165 kuna, ovisno o tome lakiraju li se nokti i koja je vrsta uređenja noktiju i laka u pitanju, ali i o ugledu samog salona.
Poznata osječka kozmetičarka Anamarija Čabaj, bivša predsjednica Sekcije kozmetičara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka, ne smatra kako u Osijeku ima premalo pedikera, ali smatra da je malo onih kvalitetnih. S druge strane, kaže kako u kozmetičkim salonima ovakvih oscilacija u broju klijenata nema tijekom godine.
- Mi kada dođe ljeto imamo nešto više depilacija, ali kod nas je zapravo i ljeti i zimi broj klijenata jednak, jer oni koji njeguju lice, čine to cijele godine. S druge strane, mislim da pedikeri nemaju ovakav pritisak zimi, što je logično s obzirom na vidljivost stopala - komentirala je Čabaj. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike