Osijek
INVESTICIJA U SURADNJI S MAĐARIMA

Novi Kulturni centar do kraja godine
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
U središtu Čepina gradi se novi Kulturni centar, kao dio EU projekta pod nazivom Šokci, u partnetstvu s Mohačem. Ukupna je vrijednost milijun eura. Obišli smo jučer gradilište gdje su u tijeku, kako nam kaže načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac, završni radovi.
- Objekt bi mogao biti gotov do kraja godine, a krajnji rok završetka projekta je u veljači iduće godine. Objekt je sagrađen, sada se rade manji radovi i detalji, instalaterski i drugi radovi, a na kraju slijedi opremanje namještajem. Trebala bi ovih dana biti ponovno otvorena i knjižnica koja je morala biti zatvorena zbog sigurnosti korisnika s obzirom na to da se novi objekt i objekt knjižnice dodiruju, pa da ne bi slučajno na nekoga nešto palo. Nismo mogli preuzeti taj rizik pa je odlučeno da ju je najbolje privremeno zatvoriti. Počinje školska godina te će knjižnica tada ponovno profunkcionirati - kaže Tonkovac.
Novi objekt gradi se i za potrebe KUD-a Ivan Kapistran Adamović, a dvoranu će koristiti i plesne udruge i svi koji su na neki način vezani uz ples.
- Dvorana je baš namijenjena za ples, na pod ide posebna antistresna podloga da plesači ne oštećuju zglobove. Spomenuti KUD ima velik broj članova, ali imamo i raznih drugih plesnih udruga za djecu i odrasle koje će isto tako moći funkcionirati i koristiti dvoranu u koordinaciji s KUD-om. U objektu su napravljene i posebne prostorije za folkloraše, a uređujemo i jedan manji muzej narodnih nošnji u predvorju objekta - navodi Dražen Tonkovac.
Kada je riječ o funkcioranju čepinskog KUD-a, valja spomenuti da je ovaj objekt na svojevrstan način i priznanje njihovu uspješnom radu, u što će se ponovno moći uvjeriti svi ljubitelji narodnih običaja. Naime, krajem rujna održat će svoju tradicionalnu manifestaciju Čepinski suncokreti, na kojoj se posjeteljima predstave i gosti koje oni pozovu na tu višednevnu manifestaciju.
Tonkovac kaže kako Suncokrete programski vrlo kvalitetno pripema KUD Ivan Kapistran Adamović kao glavni organizator manifestacije, a Općina Čepin pomaže u financiranju. Program je već pripremljen i znaju se svi izvođači. D. Pejić
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike