Regija
UDRUGA PČELARA LIPA SLATINA

"Dani livade" bili su prepuni pčelarskih tema
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
SLATINA
Na slatinskom izletištu poznatom po nazivu Bunarić u nedjelju je održano tradicionalno druženje pčelara, članova udruge Lipa, pod nazivom "Dani livade".
Riječ je o tradicionalnom druženju koje ova slatinska udruga tradicionalno organizira u povodu završetka pčelarske sezone. Prema riječima predsjednika udruge Lipa, Daria Kovača, upravo nedavno završena "medna sezona" ocijenjena je vrlo uspješnom, ali ipak određeno nezadovoljstvo pčelari izražavaju zbog niske otkupne cijene meda. Ipak, svi znaju da se tržište ponaša upravo tako, što je robe više, cijena joj u tom slučaju pada. Druženje pčelara nije moglo proći bez "pčelarskih" tema pa se, osim o cijeni meda, razgovaralo i o bolestima koje se javljaju u pčelinjacima i njihovu suzbijanju, o problemima koje imaju pojedine pčelarske udruge, o odnosima između Hrvatskog pčelarskog saveza i udruga, o potporama i poticajima...
Osim domaćina, članova slatinske udruge Lipa, na druženju su bili i njihovi gosti, pčelari iz udruga s područja gradova Valpova, Virovitice i Orahovice te predstavnici institucija s kojima slatinski pčelari surađuju. "Dane livade" posjetio je i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom izrazio svoju potporu slatinskim pčelarima i radu njihove udruge.
Uz nastupe na nekoliko sajmova, članovi Udruge pčelara Lipa u predstojećem će se razdoblju posvetiti uzimljavanju pčela. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana