Regija
POTPORA GRADA VINKOVACA

Uplate od 1000 kuna učenicima
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
VINKOVCI
U ponedjeljak, 3. rujna, počinje nova školska godina kada će u školske klupe sjesti učenice i učenici iz Vinkovaca, među kojima i oni koji su tek upisali osnovnu, odnosno srednju školu. Kako doznajemo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca, njih je nešto više od 700, odnosno 349 malih prvašića i 375 novopečenih srednjoškolaca.
Vinkovci sudjeluju u pokrivanju troškova nabave školskih knjiga, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora pri polasku u prvi razred osnovne i prvi razred srednje škole i to s novčanim iznosom od 1000 kuna po učeniku, a za tu svrhu u proračunu za 2018. godinu osigurano je 760 tisuća kuna.
Tu odluku donio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, a uz učenike prvih razreda osnovne i srednje škole, od ove školske godine obuhvaćeni su i učenici od drugog do osmog razreda osnovne škole kojima Grad sufinancira nabavu udžbenika, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora potrebnog za nastavu s iznosom od 500 kuna.
Učenicima od drugog do osmog razreda osnovne škole vaučeri za školsku godinu 2018./2019. podijeljeni su na kraju prošle školske godine zajedno sa svjedodžbama, a vaučere je dobilo oko 2400 učenika. Vaučeri su podijeljeni u školama, a po 1000 kuna za učenike prvih razreda osnovne i srednje škole bit će uplaćeno na tekući račun njihovih roditelja/skrbnika.
Kako doznajemo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca krajem kolovoza bit će objavljen javni poziv na koji se roditelji/skrbnici trebaju javiti kako bi uz zahtjev i potrebnu dokumentaciju ostvarili pravo na ovu potporu. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana