Ekonomija
AKVIZICIJA

Pepsi kupuje SodaStream za 3,2 milijarde dolara
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
Američki PepsiCo Inc. najavio je u ponedjeljak akviziciju izraelskog proizvođača kućnih aparata za gaziranje vode SodaStream, za što će platiti 3,2 milijarde dolara u gotovini, a zaključivanje posla očekuje se početkom 2019.
"Od najnovijih inovacija poput Drinkfinitya do tehnologije doziranja pića kao što je Spire u servisima usluge hranom te aparatima za vodu Aquafina na fakultetima i radnim mjestima, PepsiCo pronalazi načine kako dosegnuti potrošače i izvan prodaje svog napitka u bocama", rekao je Ramon Laguarta, koji će u listopadu zamijeniti predsjednicu uprave i izvršnu direktoricu PepsiCoa Indru Nooyi na toj poziciji.
PepsiCo će za akviziciju te izraelske tvrtke platiti 144 dolara po dionici, što će biti najveće ulaganje te američke tvrtke u posljednjih osam godina. Navedeni iznos je 32 posto viši od prosječne cijene dionica SodaStreama u proteklih 30 dana. Izvršni direktor SodaStreama Daniel Birnbaum nazvao je dogovor "važnom prekretnicom". Upravni odbori obje tvrtke odobrili su taj sporazum, no moraju ga još odobriti dioničari SodaStreama i regulatorne agencije, objavili su iz PepsiCoa, dodavši kako se zaključivanje cijelog posla očekuje u siječnju 2019. godine. Izraelska kompanija u protekle dvije godine ostvarila je skok cijene svoje dionice za čak 320 posto, nakon što se rebrandirala kao kompanija za proizvodnju gaziranih pića. H
Možda ste propustili...

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

NAGLI PAD PROIZVODNJE U HRVATSKOJ

Naznake stabilizacije industrije u eurozoni

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike