Autoglas
SUZUKIJEV ADUT

Vitara će s novim detaljima i dalje biti mamac za kupce
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Auto koji su kupci odmah prigrlili s uljepšavanja se vratio još svježiji

Automobil koji su privatni kupci u Hrvatskoj odmah prigrlili, bez kompanija, vratio se s uljepšavanja. Prije četiri godine na pariškom autosalonu Suzuki je predstavio Vitaru, koja je odmah gurnula kompaniju prema gore po broju prodanih automobila. Iako prodaja odlično ide na svim tržištima, dizajneri su svjesni da svako malo treba nešto dodati kako bi Vitarina atraktivnost bila konkurentna automobilima iste klase drugih proizvođača.


Suzuki je krajem srpnja objavio prve fotografije osvježene Vitare, svog najpopularnijeg modela. Već na prvi pogled vidi se da je malo promijenjen vanjski dizajn, a iz Suzukija su napomenuli kako su pripremili i nove motore te bogatiju opremu. Maska motora je redizajnirana, pa sada vertikalno postavljene kromirane letvice na rešetki hladnjaka Vitari daju poseban karakter i robusnost. Novi su i branici, dimenzije su nešto manje, što omogućuje nešto veća LED dnevna svjetla. Što se tiče stražnjeg dijela, odmah su uočljiva nova stražnja svjetla. Za dvije boje povećana je i paleta ponuđenih boja karoserije.
Promjene su vidljive i u unutrašnjosti. Instrument-ploča je redizajnirana i sada ima ekran u boji, koji je smješten na sredini. Na ekranu će biti dostupne sve informacije o vozilu. U Suzukiju također navode kako će plastika u unutrašnjosti Vitare biti mekša na dodir nego u dosadašnjoj verziji. Općenito je kvaliteta materijala u unutrašnjosti povećana.
Podrobnije informacije o uljepšanoj Vitari znat će se idućeg mjeseca, prije službene premijere. Za sada se ipak zna da će u standardnoj opremi biti sustav upozorenja na nenamjeran prelazak u drugi vozni trak, sustav održavanja vozila u voznom traku, sustav prepoznavanja znakova, upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, kao i upozorenja na bočni promet.
Ispod poklopca Vitare naći će se i dva nova turbo benzinska motora obujma 1,0 i 1,4 litre. Oni su krajem prošle godine došli s modelom S-Cross. Ti će motori zamijeniti dosadašnji 1,6-litreni benzinac. Prvi razvija snagu od 110 KS, a drugi od 140 KS. Dizelsku bi ponudu i dalje trebao činiti pouzdani 1,6 motor.
Milan Bugarić
// PRETPREMIJERA //
Vitara je kupcima najčešći izbor
Koliko je Vitara popularna u Hrvatskoj, najbolje govori činjenica da se s liste najprodavanijih automobila nije skidala gotovo dvije godine bez prestanka. Statistika je u slučaju Vitare više nego jasna, ako bi kompanijama bilo zabranjeno kupovati automobile, Suzukijev adut bio bi najprodavaniji automobil u Hrvatskoj. Najbolje od kvalitete i cijene.