Sport
ANTONIO PEROŠEVIĆ OVOG LJETA PRISTUPIO AL ITTIHADU

Emiraćani su me odlučili
dovesti nakon uspjeha
Hrvatske na SP-u
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
Kalba je 45 minuta vožnje od Dubaija. Sve je vrhunsko, jedino zasad temperature ubijaju

Antonio Perošević ovog je ljeta pronašao drugu inozemnu destinaciju. Nakon što je prošle sezone prešao u mađarsku Puškaš akademiju, nekadašnji napadač Osijeka ove će sezone igrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u klubu Al Ittihad Kalba, kmao je stigao na jednogodišnju posudbu.


U redovima mađarskog prvoligaša Perošević je odigrao ukupno 30 utakmica u svim natjecanjima te umalo osvojio i trofej, jer je Puškaš akademija u finalu Kupa od Ujpesta poražena tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

Najvažnije zdravlje

Rezimirajući dojmove prve godine "pečalbe", Perošević ističe kako može biti zadovoljan, pogotovo drugim dijelom sezone.
- Najvažnije je da sam bio zdrav, u kontinuitetu, te da zbog ozljeda nisam bio prisiljen pauzirati, nego tek tu i tamo zbog kartona. Zadovoljan sam svojim igrama, pogotovo u proljetnom dijelu. Postigao sam ukupno sedam pogodaka, skupio tri-četiri asistencije te bio nadomak osvajanju trofeju. Baš smo Joka (Josip Knežević, nap. a.) i ja bili strijelci u finalu, no nismo na kraju imali sreće pri izvođenju jedanaesteraca, iako smo po prikazanom zaslužili osvojiti Kup - osvrnuo se na sezonu provedenu u "sestrinskom" klubu osječkog prvoligaša.
Ako već nije imao sreće podići trofej, igra u finalu bila je dovoljna da privuče pozornost čelnika kluba iz UAE, za koje je poznato da su široke ruke kako bi privukli strane nogometaše u svoje klubove. A Perošević ističe još jedan detalj koji mu je olakšao novi inozemni transfer.
- Bili su na finalu Kupa i očito je to presudilo, jer bili su zadovoljni onim što sam pokazao. Ali nakon odličnog rezultata Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji velika je potražnja za hrvatskim igračima. Nismo svi mi ostali još ni svjesni koliko su nam igre i finale reprezentacije pomogli i olakšali traženje inozemnih angažmana.
U sredini tablice

Perošević ističe kako je poznato zašto se strani nogometaši odlučuju na odlazak u nogometnom svijetu ipak "egzotičnije" destinacije. Financijska strana predobra je za odbijanje pa je jasno kako se na taj dio ni 26-godišnji napadač neće požaliti. Iako još nije stigao pobliže upoznati novu destinaciju, jer je do sada u Dubaiju proveo tek uvodnih nekoliko tjedana, imao je prilike dobiti uvid gdje će provoditi sljedeće mjesece svoje karijere, i što se zemlje tiče, ali i kluba.
- Tek sam tri tjedna bio u Dubaiju, potom smo isto toliko boravili na pripremama u Sloveniji, nakon čega sam dobio nekoliko dana za odlazak kući i već u utorak letim natrag. Prvenstvo nam počinje za desetak dana, u ligi je 5 "top" klubova od 14, a moj ne pripada među njih, tako da su nam očekivanja da budemo otprilike oko sredine tablice, koje mjesto iznad. Baš me zanima kako će sve to izgledati i zato sam nestrpljiv da nam krenu utakmice. Što se samog boravka tamo tiče, stvarno se ne mogu ni na što požaliti. Kalba je nekih 45 minuta vožnje od Dubaija, o kojem se nema što posebno pričati što već nije rečeno, stvarno vrhunski grad. Jedino trenutno ubijaju visoke temperature, prije 18 sati nema šanse da iziđete iz hotela, toliko je vruće i teško disati. Treninzi su nam navečer, kada će, jasno, biti i utakmice, a kažu mi da će biti ipak lakše od listopada, kada će temperature biti prihvatljivije.
Klubovi u UAE imaju pravo u svom kadru imati četiri stranca, a Perošević u svom ima neke zanimljive suigrače.
- Sa mnom je bivši Rijekin igrač, Rumunj Matei, te Brazilac Santos, koji je neko vrijeme bio suigrač Neymara u Santosu. Imamo odlične uvjete, a oni najbolji klubovi stvarno vrhunske. I zanimanje za nogomet je veliko, ludi su za njim, ne prođe ni jedan trening da nema bar jedne Tv postaje koja radi neki prilog, a to je naravno još izraženije kod klubova iz samog vrha. I njihova je gledanost, naravno, velika, a ostali se mogu usporediti s klubova iz sredine našeg HNL-a.
Novi klub znači i novo dokazivanje, jer iako su darežljivi, šeici ipak žele vidjeti i adekvatne rezultate za uloženo. Svjestan je toga i bivši napadač bijelo-plavih, koji vjeruje da će, ako izbjegne ozljede, opravdati očekivanja.
- Apsolutno prvi cilj je biti zdrav, ozljede su stvarno najgora stvar za svakog sportaša. A nakon toga jasno je kako se u svakoj utakmici moram dokazivati. Što se osobnog učinka tiče, bilo bi sjajno postići 15-ak pogodaka, time bih definitivno mogao biti zadovoljan, iako bi i svaki učinak iznad deset pogodaka bio dobar. Pogotovo što me trener neće koristiti u samom "špicu" napada, nego više na krilnoj poziciji. Ali, ako bude zdravlja, ne sumnjam da će doći i pogotci - prognozirao je start u novoj sredini 26-godišnji Čepinčanin.
Goran Roguljić
Antonio Perošević

bivši napadač Osijeka

Naravno da uvijek pratim NK Osijek, bar preko TV-a i interneta. Čujem se redovito s Grezdom, Škorićem, Barišićem, dok je bio još tu, tako da sam upućen. Žao mi je što nisu prošli Rangerse, mislim da je Osijek bio bolji i to zaslužio, no možda to nije toliko loše, jer će se sada moći više posvetiti prvenstvu i lovu na još bolji plasman.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike