Crna kronika
RETFALAČKA CRNA TOČKA

Ušao u križanje bez zaustavljanja i izazvao sudar
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
U prometnoj nesreći ozlijeđena je žena starije životne dobi, žalila se na jaku bol ispod prsa

OSIJEK - Žena starije životne dobi teže je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju nešto prije 8 sati, na križanju Kozjačke i Ulice Ljudevita Posavskog, u osječkoj Retfali. U sudaru su sudjelovali Škoda belomanastirskih te Mazda osječkih registracija.
- Išao sam na posao Kozjačkom ulicom i nije bilo nikoga. Kada sam već došao gotovo do pješačkog prijelaza odjednom je izletjela Škoda koja je naišla iz Žutog naselja. Mislim da se nije zaustavila ispred raskrižja. Od udarca Škoda se zarotirala na cesti, a mene je s Mazdom udarac odbacio na ogradu kuće - kazao je na mjestu događaja vozač Mazde, čiji je prednji kraj nakon udara u ogradu u potpunosti uništen.
Nakon sudara Škoda se zaustavila u Kozjačkoj ulici, okrenuta u smjeru istoka. Iako je vozač uspio sam izići iz vozila, njegova suputnica to nije mogla. Žalila se na jaku bol ispod prsa. Ekipa Hitne pomoći vrlo je brzo došla na mjesto prometne nesreće te su polako izvadili unesrećenu ženu iz Škode. Iako je cijelo vrijeme bila u svjesnom stanju, nije govorila, niti se micala. Nakon što ju je liječnička ekipa uspjela polako izvući iz vozila, prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek na detaljan pregled.


Vozaču Škode liječnici su povili ruku, jer je zadobio lakšu ozljedu, a vozač Škode, iako je osjećao jaku bol u vratu, ostao je na mjestu nesreće.
Na ovom križanju često se događaju prometne nesreće, jer vozači voze "napamet" te iz Žutog naselja jednostavno produže bez zaustavljanja, unatoč znaku da nailaze na cestu s prednošću prolaska. Problem vozačima nerijetko stvaraju i vozila koja se parkiraju u Kozjačkoj ulici sa sjeverne strnane kolnika i tako smanjuju vidljivost na samom raskrižju.
Kuća u čiju se ogradu u nedjelju zabila Mazda, gotovo svaki put nađe se na putu odbačenih vozila.


- Jutros sam zamalo ispala iz kreveta. Čula su se dva jaka udarca i kada sam izišla na ulicu vidjela sam da je opet automobil udario u našu ogradu. Nedavno nam se automobil zabio u ulazna vrata, a više i ne znam koliko puta su vozila udarala u našu kuću - kaže Retfalčanka.
Mještani Kozjačke ulice i Naselja Ljudevita Posavskog jednoglasni su u razmišljanjima da na tom križanju treba postaviti vidljivije znakove te uspornike prometa na izlazu iz Žutog naselja, kod pošte, da bi se, ako ne u potpunosti spriječile nove prometne nesreće, a ono bar smanjio njihov broj. Policija će očevidom utvrditi što je prethodilo nedjeljnom sudaru.
Sandra Lacić

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike