Sport
OPROŠTAJ OD EUROPE

Hajduk darivao, Rijeka kažnjena zbog ziheraštva
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Hajduk i Rijeka nisu uspjeli izboriti posljednje pretkolo Europske lige. Nakon što su u prvim utakmicama upisali remije, protiv rumunjskog FCSB-a (0:0) odnosno norveškog Sarpsborga (1:1), i Splićani i Riječani od snova o doigravanju za europsku jesen oprostili su se porazima, i to u samim završnicama svojih utakmica.
Hajduk je u Bukureštu izgubio 2:1 u igri u kojoj kao da su se dvije momčadi nadmetale koja će pokazati manje. Na kraju su prošli Rumunji, i to ponajviše zahvaljujući poklonima gostiju. Najprije je Caktaš skrivio kazneni udarac koji je Gnohere (55) pretvorio u vodstvo, a nakon što je Said u 82. minuti izjednačio te doveo Splićane nadomak prolasku, u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon slabe reakcije obrane gostiju, na čelu s vratarom Posavcem, Gnohere je zabio pobjednički pogodak.
- Prvo je poluvrijeme bila utakmica bez kvalitete, dosta smo griješili, u nastavku smo mijenjali i igrače i sistem te se potrudili igrati napadački. Nakon što smo zabili gol, Steaua ništa posebno nije napravila, ali je zabila u završnici. Kod prvog je bilo igranje rukom, nije imala ni jednu čistu situaciju, a druga je došla iz centaršuta. Jako je loš osjećaj nakon svega - rekao je trener Željko Kopić nakon ispadanja svoje momčadi.
Ništa manje razočaranje nisu doživjeli ni nogometaši Rijeke, koji su bili favoriti protiv norveškog debitanta u Europi, a na kraju im nije bio dovoljan ni vrlo obećavajući rezultat iz prvog susreta. Umjesto da svojim uobičajenim načinom igre na Rujevici pritisnu goste te objektivno veću kvalitetu potvrde vodstvom, Riječani kao da su očekivali da će se Norvežani sami predati. Upali su u njihov mlin, a kako je vrijeme odmicalo, sve su više gledali kako da sačuvaju svoju mrežu nedirnutom te tako prođu dalje. Na kraju im to nije uspjelo, Mortensen je u 84. zabio za 1:0 i velik uspjeh Sarpsborga, koji je osnovan prije samo deset godina, a za Rijeku time završio ovosezonsku europsku priču.
- Treba biti objektivan i čestitati gostima iz Norveške na prolazu. Mi smo bili daleko od onog što smo svi očekivali. Kada iz igre ne stvoriš šansu, teško je očekivati da se iz silnih prekida ne dogodi nešto. Razočaranje je veliko, ni u trku, ni u agresiji nismo bili ta Rijeka koju smo svi očekivali. Poraz će usmjeriti Rijekin tijek. Sigurno će doći do reakcija na sve skupa. Računalo se na prolaz u Europi, ovo je dokaz da svi treniraju. Jednostavno, nismo bili u stanju izdržati pritisak na loptu i njihov presing. Treba sjesti i vidjeti u kojem će smjeru ići Rijeka - poručio je trener Rijeke Matjaž Kek nakon ispadanja u trećem pretkolu Europske lige. G. Roguljić
Splićani i Riječani porazima u završnici susreta oprostili su se od Europe ranije od planiranog
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike