Sport
NE BOJI SE MORSKIH PASA

Dina Levačić preplivava kanal Molokai
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić će, ako vremenski uvjeti dopuste, 25. kolovoza startati u preplivavanje kanala Molokai na Havajima, dugog 42 kilometra, odnosno dionicu od otoka Molokai do otoka Oahu. Najavila je to Dina na konferenciji na novinare u Klubu daljinskog plivanja Split, čiji je Dina član. Plivačica je opisala kako je čeka zahtjevno preplivavanje, jer je to valovito područje oceana sa snažnim morskim strujama. Ipak, Dinu je bila zabrinuta zbog nečeg drugog. U kanalu Molokai ima, naime, morskih pasa.
- Bilo me prije strah morskih pasa, ali posljednjih dana to je najmanja briga i uopće me nije strah. Veća briga su mi meduze, jer manja je vjerojatnost da ću sresti morskog psa nego meduzu.
Dinina majka Željana, koja je prati na plivačkim maratonima, dodala je da mnogi pitaju hoće li zbog morskih pasa plivati u kavezu.
- Ona ne pliva u kavezu. Međutim, unajmili smo uređaj koji odašilje elektromagnetske valove u određenom krugu i Dina uvijek mora plivati u tom krugu. Taj je uređaj smješten na kajaku koji će cijelo vrijeme biti neposredno pokraj nje i najvažnije je da ona uvijek pliva u tom nekom pojasu - objasnila je Željana Levačić.
Splićanka će kanal Molokai pokušati preplivavati u noći pa se stoga pripremala za taj maraton plivajući noću, da bi se, kako je rekla, "psihički pripremila na mrak i tamu". H
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike