Sport
BSK (BIJELO BRDO)

U Srbiji završne pripreme uoči debija u Drugoj ligi
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
Bjelobrdski i osječki drugoligaš danas će odigrati međusobno utakmicu uoči početka prvenstva

Premda to nije bilo prvobitno planirano, nogometaši bjelobrdskog BSK-a dio priprema za Drugu hrvatsku nogometnu ligu obavili su izvan mjesta boravka. Završni, naime, ciklus odradili su u susjednoj Srbiji, uživajući u svim blagodatima Lepenskog vira, smještenog na obalama Dunava, koji je najviše poznat po nalazištima ostataka još iz neolitika.



Bjelobrdski nogometaši bi se odakle trebali vratiti već danas i praktički uletjeti na teren i u drugoligaški vrtlog. Naime, generalku će odraditi s drugom momčadi Osijeka s kojima će se natjecati i u predstojećoj borbi za bodove na drugoligaškoj razini. Podsjetimo, BSK je plasman u Drugu ligu ostvario nakon osvojenog prošlosezonskog drugog mjesta u prvenstvu Treće HNL “istok”. Tako ostvarivši povijesni plasman u 83-godišnjem postojanju. Uspon je počeo prije deset godina kada je na čelo kluba došao Jovo Vuković kojem je mandat produljen na nedavnoj izbornoj skupštini. U Bijelom Brdu u međuvremenu su osigurani uvjeti za ishođenje drugoligaške licence, za što je trebala (i) rezultatska potpora na terenu. Mozaik je, dakle, složen i sljedeće će se sezone BSK nadmetati s hrvatskim drugoligašima koji, praktički, imaju profesionalni status. Bjelobrđani su ljetost ostali bez Žaje (vratio se u Belišće), Dragojevića (Vukovar 1991), Dubravca (Zrinski, Jurjevac) i Leša (Radnički, Dalj), ali je zato kadar bitno pojačan za povratnike: Kristijana Krajčeka (Brežice, Slovenija), Mirana Horvata (Mandraikos, Grčka), Andreja Kovačića (Vinogradar, Mladina), i Stjepana Šimičića (Osijek) te Josipa Čikvara (posudba iz Osijeka), Petra Sušca (Novigrad) i Svena Ramića (Jarun, Zagreb). Uz njih trener Denis Krstanović sa suradnicima Damirom Horvatom i Slavkom Bugarskim poveli su još ostalih 16 seniora starosjeditelja i tri pridružena juniora na devetodnevne pripreme u Lepenski vir gdje će ostati do subote, kada će u Bijelom Brdu imati generalku protiv druge momčadi Osijeka koja će biti protivnik i u budućim borbama za bodove. Tada će se definitivno saznati udarna momčad BSK-a, iako ne nužno, jer je na pripreme otišlo i nekoliko ozlijeđenih igrača čiji je aktualni zdravstveni status nepoznanica.
Dražen LEKŠAN
Osijek II i BSK u “generalci”
Dva nova drugoligaša, Osijek II i BSK u subotu će odraditi i posljednju provjeru pred novu sezonu u višem rangu. Osječani i Bjelobrđani odmjerit će međusobno snage na stadionu BSK-a i to u dvije utakmice po 90 minuta, jednu za drugom, naravno, s različitim postavama. Prva utakmica je na rasporedu u 17 sati na stadionu u Bijelom Brdu.
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike