Osijek
KOREKCIJA DOGRADONAČELNIČKIH ZADUŽENJA

Žani Gamoš dopali i europski projekti, Piližoti i poslovni prostori
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
jekom srpnja u Službenom glasniku Grada Osijeka objavljeno je rješenje kojim se korigira raspored poslova koje je gradonačelnik Ivan Vrkić namijenio svojim zamjenicima Žani Gamoš i Borisu Piližoti. Prošle godine, naposredno nakon izbora, pri podjeli resora u kojima će biti odgovorni, Gamoš je dopalo više brige voditi o poslovima iz područja odgoja i obrazovanja, kulture, tehničke kulture, djece i mladeži, sporta, gospodarstva, poljoprivrede i turizma, zdravstva i poslovnih prostora.
Piližoti su pak povjereni poslovi iz područja urbanizma, graditeljstva i prostornog planiranja; provedbe dokumenata prostornog uređenja i gradnje; geodetsko katastarskih poslova, komunalnog gospodarstva i komunalnih programa mjesne samouprave, stambenog gospodarstva, prometa i zaštite okoliša, imovinsko-pravnih poslova vezanih uz urbanizam, graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet, zaštitu okoliša i mjesnu samoupravu. Oboje su, dakle, nadležni pročelnicima koji vode ova upravna tijela.
No kako je prošle godine Vrkić najavio rekonstrukciju cijelog upravnog aparata, a koja je zaživjela početkom ove godine, to je podrazumjevalo i formiranje nekih novih odjela i razdvajanje ovlasti. U skladu s tim sada je došlo i do određenih korekcija u ovlastima dogradonačelničkog tandema.
Istina, riječ je samo o kozmetičkim korekcijama, jer osnovni parametri ostaju isti - Gamoš je i dalje zadužena za pitanja obrazovanja, kuture, zdravstva i gospodarstva... Na listu su joj pridodana i pitanja programa i projekata Europske unije. Upravo za taj segment formiran je i novi upravni odjel u gradskim tijelima. No, iz njezinog su portfelja izuzeti "poslovni prostori" koji su, uz nadodano gospodarenje nekretninama, sada prešli u nadležnost njezinog kolege Piližote. Uostalom, i u ovom je slučaju bio osnovan novi upravni odjel - onaj za gospodarenje imovinom.
Zgodno je naposljetku u Rješenju o povjeravanju poslova vidjeti i članak II., u kojemu se precizira kako su zamjenica i zamjenik pri obavljanu ovih poslova dužni pridržavati se gradonačelnikovih uputa. Ipak je on taj koji je na neposrednim izborima osvojio drugi mandat. Podsjetimo, u prvom mandatu Vrkićevi zamjenici bili su Vladimir Ham i Denis Ambruš. No, u oba slučaja zamjenici dolaze iz redova istih političkih opcija koji su koalicijski podržali njegovu kandidaturu - SDP-a i HNS-a. D. Kuštro
Zamjenici gradonačelnika dužni su pri obavljanu svojih poslova pridržavati se gradonačelnikovih uputa
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike