Osijek
LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DJECU

Mačak u čizmama opet u Kukuruznom labirintu
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
Kukuruzni labirint, projekt udruge Kreativna rekreacija, koji se nalazi na lijevoj obali Drave pokraj staze za Tvrđavicu, i ovo ljeto, osim zabavne i poučne šetnje kroz labirint, posjetiteljima nudi raznovrsan zabavno-umjetnički program, kao i radionice za djecu. Nakon uspešno održane radionice izrade poljskog strašila, koju su predvodili članovi udruge PLANTaža, u nedjelju, 19. kolovoza, s početkom u 18 sati, u Kukulabu će se održati predstava Mačak u čizmama, redatelja Ivana Kristijana Majića.
Dobro poznata predstava, rekli bismo, jer je samo u Kukulabu u posljednje dvije godine izvedena više od 50 puta, što je podatak koji govori sam za sebe. Predstava je naišla na dobar odjek i redovito privlači interes djece, što zbog svoje interaktivne prirode, što zbog činjenice da se odvija u nekonvencionalnom okruženju.
- To je putna lutkarska predstava osmišljena da se igra u nekazališnim prostorima, i kao takva funkcionira super, iako ima smiješne i, rekao bih, bezvezne male lutke te cijela stane u jedan stari kofer. Njome zadovoljavam vlastitu potrebu za igrom, dok klinci imaju priliku doživiti kazalište na mjestu gdje ga ne očekuju, što automatski mijenja njihov odnos prema predstavi koja je usto i prilično interaktivna - rekao nam je Ivan Kristijan Majić.
Zanimljiva je priča o koferu koji je također dio predstave.
- To je kofer jedne stare osječke cirkuske umjetnice, aktrobatkinje, kojoj, nažalost, ne znam ime, a koja je s njim godinama putovala te je cijeli oblijepljen naljepnicama hotela i cirkusa u kojima je gostovala. Našao sam ga u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića kojemu je ona poklonila i svoje kostime te sam htio da kofer na ovaj način nastavi s umjetničkim radom - dodao je Majić. I. Alilović
50

puta je u Kukuruznom labirintu odžana predstava Mačak u čizmama
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike