Osijek
AKTIVNOSTI HVATSKE UDRUGE MEDICINSKIH SESTARA U OSIJEKU

U rujnu čak tri stručna skupa
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
U organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara u Osijeku će se tijekom rujna održati više stručnih skupova medicinskih sestra, od kojih je prvi najavljen 14. rujna. Tako je spomenutog datuma najavljen 14. Simpozij Društva patronažnih sestara HUMS-a, kojim se želi okupiti kolegice i kolege, medicinske sestre i medicinske tehničare iz svih krajeva Republike Hrvatske. Svrha je Simpozija razmjena stručnih znanja i iskustava uz osnaživanje patronažne zdravstvene skrbi zbog promicanja i unaprjeđenja i zaštite zdravlja te prevencije bolesti u društvu. Skup će se održati u Vikarijatu Đakovačko-osječke nadbiskupije. Osobe za kontakt su Zorica Kovač, predsjednica DPS HUMS-a i Tea Magaš, tajnica DPS HUMS-a.
Već 21. i 22. rujna u Hotelu Osijek održat će se Međunarodna znanstvena konferencija "Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina". Glavne su teme konferencije izazovi i inovacije u obrazovanju medicinskih sestara, sestrinstvo kao znanstvena disciplina, kvaliteta u zdravstvenoj njezi i teorijska promišljanja u njezi, te povijest hrvatskog sestrinstva. Osoba za kontakt je Robert Lovrić, predsjednik Organizacijskog odbora.
Samo šest dana poslije, od 27.do 29.rujna, počinje XIX. Stručni skup kirurškog društva HUMS-a i XI. simpozij hrvatske udruge za rane (HUR) "Suvremeno zbrinjavanje kronične rane kirurškog bolesnika", a skup će se održati u Vikarijatu nadbiskupije, Osobe za kontakt su Nevenka Begić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Osijek i Suzana Stojković, predsjednica Kirurškog društva HUMS-a. N. Z. Eberhard
Najčitanije iz rubrike