Sport
NENAD BJELICA:

Ne očekujem poklone, nadam se našoj pobjedi
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Nenad Bjelica prvi će se put u trenerskoj ulozi suprotstaviti NK-u Osijek u kojemu je počeo nogometnu karijeru i doživio neke od najljepših trenutaka. U Zagrebu kao trener Dinama doživljava lijepe trenutke. Uveo je klub u Europsku ligu, a modrima slijedi borba za Ligu prvaka. No, prije susreta s Young Boysima, Dinamo priželjkuje srušiti trenutnog lidera prvenstva i preuzeti njihovu poziciju.
Koliko Bjelica ozbiljno shvaća Osijek svjedoči da je zabranio bilo kakvu priču o Young Boysima prije nego što završi susret s Osijekom. Kazao je kako uvažava trenutnu snagu bivšeg kluba.
- Osijek je u konstantnom rastu. Svake godine poboljšavaju se organizacijski i igrački. Jako su ozbiljan klub, povijesno jedan od najvećih hrvatskih klubova, financijski trenutno stabilan i jako dobro posložen. Apsolutno su u ekspanziji i to pokazuju na startu prvenstva. Protiv Glasgow Rangersa bili su čak i bolji, i zaslužili prolaz, to pokazuje njihovu snagu. Individualno imaju jako puno zanimljivih igrača.
Koga Bjelica smatra najopasnijim u momčadi Osijeka?
- Henty je igrač koji je u najboljoj formi, i Marić je dostigao visok nivo forme, Hajradinović, Bočkaj koji ima sjajne prekide... U ofenzivni su vrlo opasna momčad, ali imamo dovoljno snage i energije da im se suprotstavimo.
Dugo se pozna sa Zoranom Zekićem.
- Igrali smo kratko zajedno 1993. godine. Zekić je jako dobar trener, pokazuje svojim rezultatima, ekipa ga slijedi, to je za nas najvažnije.
Uoči susreta s Dinamom Zekić je izjavio da Bjelici za rođendan želi ulazak u Ligu prvaka, a ne pobjedu nad Osijekom.
- Da, žele ulazak u Ligu prvaka jer će im to donijeti pet milijuna kuna, pa je interes da Dinamo uđe u Ligu prvaka. Naravno šalim se. Ne očekujem poklone ni od koga u životu, deset godina mi je trebalo da dođem do Dinama. Očekujem fer i korektnu utakmicu, nadam se našoj pobjedi, ali poklone ne očekujem od nikoga.
Kako izgledaju pripreme za Osijek?
Pogledao sam njihove posljednje dvije utakmice, pripremamo se od utakmice do utakmice. Želimo Osijek uspješno prekoračiti, idemo korak po korak. Gledam utakmice svih hrvatskih klubova na televiziji, nego tako dobivam informacije, a detaljno analiziramo protivnike pred utakmicu. Igračima ćemo pokazati 20 minuta analize Osijeka, tako će biti i protiv Young Boysa, tako je bilo i u Astani. Ništa specijalno ne mijenjamo, isti je ritam priprema za utakmicu.
Što se tiče momčadi Dinama Majer je i dalje izvan treninga, a vjerojatno za susret neće konkurirati Amer Gojak i Mario Budimir. Gojak je dobio udarac u koljeno, a Budimir je protiv Astane igrao pod injekcijama. K.L.
Bjelica je zabranio priču o Young Boysima prije nego što se apsolvira Osijek
U MAKSIMIRU SE ČUJE: "GDJE SI LEGA"
Nije Nenad Bjelica jedini Osječanin koji je trenutno radi u GNK Dinamo. Trener juniora nekadašnji je igrač i trener Osijeka Tomislav Rukavina. Asistent mu je bio još jedan bivši bijelo-plavi Tomislav Mikulić. On je trenutno raspoređen kao trener među mlađim selekcijama kluba iz Maksimira (trener U-11 momčadi). Podsjetimo, u kadru prve momčadi dvojica su igrača poniklih u Gradskom vrtu Marko Lešković i Dino Perić.
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike