Sport
EUROPSKI SUPERKUP

Atleticu pripao prvi trofej za najavu pohoda na sva natjecanja u ovoj sezoni
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.

Nogometaši Atletico Madrida osvojili su europski Superkup nakon što su u Tallinnu nakon produžetaka svladali gradskog rivala Real sa 4:2 (2:2). Ovo je treći Superkup u klupskoj povijesti za Atletico, iz trećeg pokušaja, dok je Real ostao na četiri, jedan manje od rekordera Milana i Barcelone.


Susret je počeo furiozno, najbržim pogotkom u povijesti Superkupa, jer je Diego Costa nakon samo 49 sekundi doveo Atletico u vodstvo. No, europski je prvak preokrenuo golovima Karima Benzeme (27) te Sergija Ramosa (62-11m). Costa je svojim drugim pogotkom u 79. minuti donio novo izjednačenje te se otišlo u produžetke u kojem je Atletico golovima Saula Nigueza (98) i Kokea (104) osigurao prvi trofej u novoj sezoni.
Atletico je i ovom pobjedom pokazao kako će s pravom biti veliki kandidat za trofeje u svim natjecanjima ove sezone, a to je dao naznačiti već i vrlo učinkovitim prijelaznim rokom. Slavlje protiv najvećeg rivala uvijek je posebno "slatko", što je istaknuo i trener Diego Simeone, kojemu je ovo sedmi trofej na klupi Madriđana.
- Od pet finala koja smo igrali s Realom dva su bila u domaćem, a tri u međunarodnim natjecanjima. Mi smo pobijedili u tri, a izgubili smo dva finala Lige prvaka u kojima mnogo toga nije išlo u našu korist. Ova nam pobjeda daje dodatnu snagu i samopouzdanje i sada je trebamo proslaviti, ali već dan kasnije okrenuti se sljedećem susretu i početku prvenstva protiv Valencije. I dalje smo vjerni našem stilu igre, to se neće promijeniti zbog broja postignutih pogodaka u ovom Superkupu. Idemo dalje susret po susret, pokušavajući popraviti igru za dugu i napornu sezonu koja nas očekuje - istaknuo je "Cholo" nakon slavlja u Tallinnu, u kojem nije koristio usluge novopridošlog Nikole Kalinića.
Za razliku od Simeonea, prvi službeni susret ove sezone definitivno po dobrome neće pamtiti Julen Lopetegui, koji je krenuo na najgori mogući način na klupi "kraljevskog" kluba. Ovo je prvi poraz Reala u nekom međunarodnom finalu od 2000. godine te je jasno kako je pred bivšim izbornikom španjolske reprezentacije veliki posao oko nastavka trofejnog niza. Jasno je kako će prvi posao biti pronalaženje rješenja tko će nadomjestiti fantastičan golgeterski učinak Cristiana Ronalda, a Lopetegui i dalje mora strijepiti što će se dogoditi s Lukom Modrićem. Kapetan hrvatske reprezentacije i najbolji igrač SP-a u Rusiji u Tallinnu je igrao od 57. minute, a još uvijek nije stoposto sigurno da i dalje ostaje na Santiago Bernabeuu. Najavljeni su bili pregovori s predsjednikom Florentinom Perezom oko novog ugovora, prema kojem bi bio daleko adekvatnije nagrađen za igre u dresu Reala, kao definitivno jedan od njegovih stožernih igrača. Čelni čovjek Reala i dalje se nada kako će uz Modrićev ostanak uspjeti realizirati i neki megatransfer, poput dolaska Edena Hazarda, jer je do sada najzvužniji dolazak vratara Thibauta Courtoisa, gdje je madridski klub ionako bio kvalitetno pokriven. Pred Lopeteguijem je i zadaća ne dopustiti igračima gubitak "gladi" za trofejima, na koje su se definitivno naviknuli posljednjih sezona pod vodstvom Zinedinea Zidanea.
- To su igrači koji su osvojili mnogo trofeja posljednjih godina. Istina je da u prvenstvu nisu postigli koliko su željeli, no želimo se koncentrirati na ono što će biti ove sezone, a ne prošlost. Moramo se probuditi i misliti na Primeru, ima detalja koje moramo ispraviti i popraviti, jer u finalima se upravo zbog toga gubi. Naravno da smo nezadovoljni porazom i time što smo primili četiri pogotka, to nije normalno za nas i moramo to popraviti. U finalu onaj koji radi više pogrešaka obično gubi, a Atletico je ekspert u kažnjavanju toga. Dobro su iskoristili svoje prilike i došli do produžetka, a u prvom sam imao dojam da smo mi bili u kontroli. No, nakon primljenog trećeg pogotka morali smo više riskirati i time smo izgubili naš stil igre - rekao je nakon poraza u Superkupu Lopetegui, koji će priliku za "vidanje rana" imati u nedjelju, kada Real na svom stadionu otvara novo španjolsko prvenstvo susretom protiv Getafea.
Goran Roguljić
Premda nije igrao Nikola Kalinić poslije utakmice slikao se s medaljom i trofejom
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike