Sport
RUKOMETNO EP ZA KADETE

Hrvatska večeras protiv Islanda za finale
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Hrvatska muška kadetska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva, koje se održava u našoj zemlji, te će večeras igrati za finale protiv Islanda. Mjesto među najbolje četiri reprezentacije Starog kontinenta izboreno je nakon pobjede nad Francuskom 25:20 (12:7) u Koprivnici, u posljednjoj, drugoj utakmici skupine 1 glavne faze natjecanja. Nakon poraza od Danske dan prije (20:22) izabranici Borisa Lisice diktirali su tempo cijeli susret s Francuzima te stekli znatniju prednost već u prvom poluvremenu, koje su otvorili vodstvom 8:1. Ni u nastavku susreta hrvatski kadeti nisu dopustili suparnicima približavanje te su bez većih problema održavali visoko vodstvo i time osigurali borbu za medalju.
Najefikasniji kod Hrvatske bio je Fran Mileta sa šest pogodaka, pet je zabio Patrik Martinović, a Stipe Purić skupio je devet obrana. U redovima Francuske strijelce su predvodili Sadou Ntanzi i Yohan Bourgeuil sa po četiri pogotka.
- U najvažnijoj utakmici naglašavao sam da je bitan ulazak u utakmicu. To smo odradili kako treba i rezultat to pokazuje. Primili smo samo dva pogotka u 20 minuta utakmice. Imali smo dobar protok lopte. Vodili smo cijelo vrijeme i kontrolirali rezultat te nismo posustajali do posljednjeg trenutka - rekao je nakon pobjede izbornik Lisica, najavivši kratko i današnje polufinale.
- Površno smo gledali Island. U dublju analizu tek ćemo ući. U samu završnicu ušli su Skandinavci – Danska, Švedska i Island, te Hrvatska. Mi ćemo se pripremiti za njih. Imaju odličnu vanjsku liniju i u tom su segmentu slični Dancima.
Hrvatska će polufinale u Varaždinu igrati od 20.30, a dva sata prije igrat će Danska i Švedska. G.R.
Najčitanije iz rubrike