Regija
VIŠE NIJE BITNA KVALITETA, NEGO DOVOLJAN BROJ IGRAČA

Lokalnim nogometnim klubovima prijeti gašenje, a mladi nemaju interesa
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
SEMELJCI-TRNAVA - Ne tako davno nezamislivo je bilo provesti nedjeljno poslijepodne, a izostaviti odlazak na nogometnu utakmicu, ali danas u pitanje dolazi opstanak brojnih lokalnih nogometnih klubova, dok su se pojedini već povukli iz natjecanja. Od načelnika Općine Semeljci Grge Lončarevića doznajemo da nedostatak igrača muči i klubove njegove općine.
- Svi imaju problema s nedostatkom igrača koji se dovode iz drugih sredina kako bi uopće nastavili s radom. Teško je reći u čemu je problem, jer negdje nema mladih koji su sposobni igrati, a drugdje ih ima, ali ne žele, ili očekuju više nego što im se može pružiti. Odlaze dečki zbog posla, škole, neki se žene, a ostali jednostavno nisu zainteresirani. Došli smo u situaciju da više nije bitna kvaliteta nego samo dovoljan broj igrača - kaže Lončarević, ustvrdivši da mlade sve više privlače drugi sadržaji, dok im sport postaje manje privlačan.
- Klub iz Vrbice odustao je od daljnjeg natjecanja, a nekako u ovo vrijeme organizirali su turnir koji je znao trajati i desetak dana, a čuo sam da se ugasio klub iz Potnjana - dodao je Lončarević. Sve je ovo vrlo dobro poznato i u NK Sloga iz Koritne. Uprava koja je preuzela klub početkom godine pokušava na sve načine revitalizirati ga, okupiti mlade i vratiti interes koji je nekada vladao. U nekoliko mjeseci održali su nekoliko turnira ne bi li privukli mlade sumještane, ali i oni su prinuđeni dovoditi igrače iz drugih sredina.
- Svi smo mi odrasli na igralištu i bilo nam je žao pustiti ga da se ugasi. Želja nam je da igraju domaći dečki, ali to se pokazalo nemogućim. Morali smo dovesti šestoricu iz drugih mjesta kako bi nastavili natjecanje - rekao je dopredsjednik kluba Ivan Romac koji navodi kako među mladima vlada nezainteresiranost.
- Zahvaljujući turnirima uspjeli smo vratiti publiku, još samo da nam se priključi više domaćih igrača - dodaje Romac.
Situacija je slična i u Općini Trnava. Ondje se ne gasi ni jedan klub, ali nedostaje igrača.
- Imamo tri kluba, a sve muči isto – nedostatak igračkog kadra - kaže pročelnik Općine Hrvoje Lukačević. Nogometaši se posuđuju iz drugih sredina, Općine Levanjska Varoš i s Brodske strane.
- Teško je okupiti ekipu. Krene se u novu sezonu, pa se dogodi da nam igrači odu i sruši se cijela koncepcija. Nekada si igrao za pionire i cijeli dan proveo na igralištu gledajući starije uzraste, a sada je problem kako mlade odvojiti od računala i dovesti ih na teren - zaključio je Lukačević dodajući da se za utakmice jedva skupi jedanaest igrača.Marija ALDUK
Nastavi li se ovako, za godinu-dvije ostat ćemo bez pola klubova, kaže semeljački načelnik Grga Lončarević
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike